Pesukarhu

minä

Käytän itsestäni nimeä “pesukarhu” internetissä. Jostain syystä tämä ala-asteajoilta alkunsa saanut nimitys on jäänyt elämään. Oikeassa elämässä ™ kuljen nimellä Salla.

Vietin vaihtovuoteni Etelä-Koreassa Ewha Womans Universityssä 2011-2012 ja tammikuusta 2013 kesän 2013 loppuun olin työharjoittelussa Finpron Etelä-Korean vientikeskuksessa. Blogistani löytyy useampi vaihtovuoteni ja työharjoitteluni aikana tehty kirjoitus, joista toivon olevan hyötyä Koreaan menijöille. Muutaman kiireisen graduntäytteisen vuoden ja ensimmäisen pelialan työpaikkani siivittämänä, päädyin Koreaan korealaiseen pelifirmaan QA manageriksi, josta siirryin vajaan vuoden jälkeen takaisin Suomeen suomalaiseen pelifirmaan apulaistuottajaksi, jonka jälkeen useampien yllättävien käänteiden tuloksena olen nyt Koreassa töissä isossa pelialan yrityksessä. Tavoitteenani on kehittyä raudankovaksi IT-alan ammattilaiseksi ja erinomaiseksi Scrum Masteriksi sekä pystyä hoitamaan työtehtäväni täysin korean kielellä. Molempiin on vielä jonkin verran matkaa.

Olen harrastanut pelaamista monessa muodossa ihan pienestä lähtien ja pidän itseäni jonkin sortin nörttinä. Videopelejä, pöytäroolipelejä ja lautapelejä on tullut pelailtua reippaasti, varsinkin teininä. Olen aina nauttinut pienistä projekteista ja touhuamisesta, varsinkin tietokoneella. Nuorempana opettelin käyttämään kuvankäsittelyohjelmia ja sukelsin myös HTML:n ja CSS:n saloihin joiden avulla rakentelin nettisivuja. Siihen aikaan ei ollut juuri valmiita blogialustoja eikä sosiaalista mediaa samassa muodossa kuin nyt, joten valmiille sivulayouteille oli kysyntää. Näiltä ajoilta jäi myös kiinnostus oman blogin luomiseen, kirjoitteluun sekä kuvankäsittelyyn.

Etelä-Korean valitsin aikoinani vaihtokohteeksi koska olen kiinnostunut korean kielestä ja kulttuurista ja olenkin pienestä pitäen unelmoinut siitä, että jonain päivänä osaisin yhden Aasian kielen hyvin. Lähdin joskus 2000-luvun alussa mukaan Japanibuumiin, joka on näin myöhemmällä iällä laantunut ihan vain perustavanlaatuiseksi kiinnostukseksi ja puhtaaksi uteliaisuudeksi Itä-Aasian kulttuureja kohtaan. Vaihtovuoden aikana opiskelin silloiselle vaihtarille jokseenkin poikkeuksellisesti kolme tasoa koreaa käymällä kesällä maksullisen kielikurssin. Korean opiskelua teen edelleenkin itsenäisesti, sen verran minkä työkiireiltäni enää kykenen.

Vaihtovuoteni aikana tapasin myös nykyisen kihlattuni, jonka kanssa meillä on suunnitteilla yhteinen tulevaisuus jossain päin maailmaa sitten joskus.

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse: pesukarhustelija@gmail.com tai Kakaotalkissa nimellä pesukarhu

Vastaa