• Home
 • /
 • Kulttuuri
 • /
 • Takaisin Koreaan: työharjoittelu Finprolla. 인턴싶!

Takaisin Koreaan: työharjoittelu Finprolla. 인턴싶!

Huom: blogauksen kuvat ovat hävinneet bittiavaruuteen blogin siirryttyä uudelle palvelimelle. Ajattelin nyt alkaa elvyttelemään tätä blogia (jos nyt ketään enää edes kiinnostaa), sillä kohta tätä pitäisi taas pitää vähän aktiivisemmin, koska vuodenvaihteen jälkeen se olisi lähtö takaisin Koreaan, tällä kertaa puoleksi vuodeksi. Kyllä meinasin ihan pissata housuun kun tuossa vajaa viikko sitten katsoin sähköpostini ja siellä seisoi viesti Finpron Korean vientikeskuksen pomolta, jossa luki että “harjoittelupaikka on sinun”. Isäkin oikein huudahti innoissaan puhelimessa kun sai kuulla hyvät uutiset. Korealainen poikaystäväni pääsi jossain vaiheessa ohi siitä alkujärkytyksestä etten nyt olekaan jouluksi menossa Koreaan vaan siirrän lentoni tammikuulle ja kolmen viikon sijaan olenkin Koreassa yli puoli vuotta. Koko tämän tiistaipäivän leijuin ihanan kepeissä tunnelmissa sillä ensi kevään ja kesän suunnitelmat selvisivät ja olinhan minä tietysti ehtinyt jännittelemään tuota harjoittelupaikkatulosta jo jonkin verran. Kyseessä oli kuitenkin CIMO:n kautta haettava harjoittelupaikka, johon on yleensä ihan kohtuullisesti kilpailua. Työharjoittelupaikan saaminen Koreasta ei siis ole ihan mikään triviiaali homma ja mielialaani sateisen ankean ja koulukiireisen syksyn keskellä piristi aivan huimasti se tieto, että paikka tulikin juuri minulle. Tästä on toivottavasti sitten oivat mahdollisuudet ponkaista vuoden-parin päästä työelämään, kun on kansainvälistä työkokemusta taustalla arvostetussa firmassa. Ei voisi kyllä parempaa tilaisuutta toivoa! Lisäksi saan tehdä harjoittelun maassa, josta pidän todella paljon ja minulla on myös hyvä mahdollisuus jatkaa kieliopintojani tänä aikana.

Ja blogin tyylille uskollisena, täytyy laittaa tähän paljon kuvia. Suomeen palattuani olen ehtinyt tekemään yhtä sun toista Koreaan liittyvää hommaa. Olen hengannut korealaisten vaihtareiden kanssa (joita on täällä kyllä aika vähän ja vain kolmeen heistä olen oikeasti tutustunut), tehnyt korealaista ruokaa ja yrittänyt availla nelostason korean kirjaa ja heittänyt sen aina yökkien takaisin kirjahyllyyn huomattuani että se on aivan hirvittävän vaikeaa (no ylläripylläri!). Joululomalle otan kuitenkin tavoitteekseni koko kolmostason kertaamisen, sillä minun täytyy oleskella vanhempieni luona keskellä korpea todennäköisesti 2-3 viikkoa ennen kuin lähden takaisin Seouliin. Vanhempieni luona on hyvin aikaa opiskella koska ei siellä metsän keskellä talvella liene juuri tekemistä ulkona. Syksyllä sain kyllä aikani kivasti kulumaan sienestäen, marjastaen ja kuivaamalla oman puun omenoita saunan lauteilla. Nautin siis suurkaupungin betoniviidakosta palattuani metsässä käyskentelystä täysin rinnoin.

Kävin useissa tilaisuuksissa yliopistolla puhumassa vaihdostani Koreassa ja Koreasta maana ja vaihtokohteena ylipäänsä. Paljon olisi ollut kerrottavaa mutta vain niin vähän aikaa. Kerroin ihan reilusti hyviä että huonoja puolia erityisesti Ewhasta vaihtoyliopistona. Viimeisimmän tilaisuuden jälkeen minulle tulikin eräs samaa pääainetta opiskeleva opiskelijatuttu puhumaan että hän on nyt entistä vakuuttuneempi että haluaa lähteä nimenomaan Koreaan vaihtoon. Mielelläni annan siis lisätietoja sellaisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita lähtemään vaihtoon. Olen jo muutaman vuoden arvaillut että Korea varmaan pomppaa pian samalla lailla maailmankartalle kuin Japani kymmenen vuotta sitten. Nuorison keskuudessa Korea on ollut alakulttuuri-ilmiö ties kuinka kauan, mutta erityisesti Gangnam stylen myötä olen aika varma, että pian Koreasta tulee samanlainen muoti-ilmö kuin Japanistakin. Siitä en ole ihan varma tykkäänkö tästä mahdollisesta muutoksesta vai en. Olen teinivuosieni jälkeen aika paljon karsastanut sellaisia ihmisiä jotka vetävät överiksi näiden asioiden kanssa. Toivon että Koreaa kohtaan ei syntyisi samanlaista otakukulttuuria, kuten Japania kohtaan on syntynyt.

Aikaa olen viettänyt paljon pelaten lautapelejä kavereideni kesken. Lauta- ja pöytäroolipelien pelaamista minulla oli kovasti ikävä ja on mukavaa että pääsin tekemään sitä taas pitkästä aikaa vähintään kerran viikossa.

Eräänä päivänä oveeni koputti mysteerivieras. Menin hämmentyneenä avaamaan, sillä en odottanut ketään vierasta. Oven takana seisoi kuitenkin lähetti paketin kanssa ja paketin tunnistin heti Koreasta lähetetyksi. Jongzen lähettämä paketti tulikin jo kolmessa päivässä perille, vaikkei se edes ollut pikalähetys.

Useampaan kertaan ollaan ehditty jo mässäilemään korelaisittain. Pidin asunnollani koreabileet, johon kuului samgyeopsalin grillausta, doenjanjjigaeta, kimchijjigaeta, muutamaa erilaista banchania ja tteokbokkia. Kaikki soju juotiin ja osa porukasta, minä mukaan lukien, lähti vielä Jyväskylän yöelämään katselemaan että minkälainen on meininki. Meininki oli hyvä, sillä Mustassa kynnyksessä oli ysäribileet, joissa tulikin jorailtua lapsuuden hittikappaleiden tahtiin pidempi tovi.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

4 Comments

 • Avatar

  Hella

  05.01.2013 at 19:27

  Voi, oon niin iloinen että löysin sun blogin! Oon nimittäin ajatellut etelä-korean vaihtoo ja nää sun blogipostaukset on ollut kovin hyödyllisiä! Jään ehottomasti lukemaan :)

  Vastaa
 • Avatar

  Lil

  25.01.2013 at 20:27

  Jee kiva nähä jotain eloa täälläki! :) muistin yhtäkkiä tän blogin olemassaolon ja tulin kattelee jos oisit jotain uusia postauksia kirjotellu, nii oli ilonen yllätys!! Vähänkö siistiä et sait Koreasta työharjottelupaikan, onnittelut!

  Vastaa
  • Pesukarhu

   Pesukarhu

   27.01.2013 at 07:16

   Kiitos :) Yritänkin tässä just kirjoitella seuraavaa merkintää. On ollut niin kova kiire etten ole ehtinyt koneella istumaan juuri ollenkaan näiden kahden viikon aikana mitä olen täällä nyt kerinnyt olemaan.

   Vastaa

Vastaa