Uudistunut blogi – #vainkoreajutut

Huom: blogauksen kuvat ovat hävinneet bittiavaruuteen blogin siirryttyä uudelle palvelimelle. Nyt se on täällä vihdoin! Lukuisten tuntien säätämisen ja turhautumisen jälkeen, sain blogin vihdoin siirrettyä uudelle palvelimelle (kapsi FTW!) ja hommattua itselleni .fi -päätteisen domainnimen. Onnistuin sössimään muutamien filujen konffaukset enkä aluksi älynnyt vaihtaa tietokantoihin oikeita linkkejä, joten siirto kesti hieman odotettua pidempään (katsotaanpa vaan niin enköhän minä saa tämän vielä sössittyä ihan totaalisesti). Taipaleeni Suncometilla saa nyt tulla päätökseen ja siirryin täysin suomalaiselle luotettavalle palveluntarjoajalle. Nyt myös blogin nimi on hieman blogin sisältöä paremmin kuvaava ja teema on täysin mobiiliresponsiivinen sekä vähemmän silmiinsattuva neutraalimmalla värimaailmalla. Koska I love me some dank internet memes, valikoitui nimeksi #vainkoreajutut. Blogin ideana on edelleenkin toimia eräänlaisena julkisena päiväkirjana elämästäni Koreassa, nyt ulkosuomalaisen näkökulmasta, sekä edelleenkin huonolla huumorilla höystettynä. Saatan vielä tulevina päivinä ja viikkoina tehdä pieniä hienosäätöjä ulkoasuun ja muutamiin toiminnallisuuksiin. Esimerkiksi blogin header kuvan skaalautuvuus jostain syystä kusee, joten pienemmältä näytöltä katselijat: yrittäkää kestää sen aikaa, että löydän tähän ratkaisun! On mahdollista, että sivulla on rikkinäisiä linkkejä tai rikkinäisiä kuvia, mutta nämä yritän tässä tulevien viikkojen alla korjata jos vain suinkin kiireiltäni ehdin. Lisäksi aijon käydä jokaisen kirjoituksen läpi tarkistaakseni, ettei siellä ole aikaisemmasta kokemattomuudestani, naiiviuudestani tai nuoruudestani johtuvia kirkkaita asiavirheitä tai muuta aivan täysin typerää mokailua, jotta ne edustaisivat paremmin blogin nykyistä linjaa. Tässäkin voi mennä oma aikansa, sillä kirjoitusten läpikäyminen on hyvin aikaavievää ja puuduttavaa puuhaa. Lisäksi suunnittelen tuovani blogille muutamia uusia kirjoittajia, sillä WordPress sallii useampien käyttäjäprofiilien luonnin. Tällä tavalla blogiin saisi enemmän sisältöä ja ennen kaikkea monipuolisempaa sellaista!

Annan pikaisen tilannepäivityksen tässä, sillä juuri nyt tällä hetkellä ei ole aikaa kirjoittaa kokonaista blogausta aiheesta. Olen jättänyt työni Rovion palveluksessa Suomessa ja siirryn kohti uusia haasteita takaisin Koreaan. Olen vastaanottanut työpaikan Koreasta QA managerina (alan termistöä tietämättömille tämä tarkoittaa siis pelitestaajaa) ja muutan Koreaan 11.8. Menen asumaan poikaystäväni, nykyisen kihlattuni since 8.7.2016, vanhempien luo Suwoniin, josta käsin käyn Gangnamissa töissä. Kihlattuni lähti armeijaan (hide the pain), joten hänen vanhemmillaan on yksi täysin varusteltu huone minua varten. Suurin osa suomalaisista varmaan kauhistelisi moista ajatusta että anoppilaan pitäisi mennä asumaan, mutta meistä on viime aikoina tullut kuin perhettä ja tulemme ainakin toistaiseksi todella hyvin toimeen. Pidän heistä paljon ja he tuntuvat pitävän minusta, joten aijomme kokeilla tällaista yhteiseloa.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

2 Comments

 • Avatar

  Anna

  17.07.2016 at 00:11

  Onnea kihlauksesta ja uudesta työpaikasta! Täällä olen kyttäillyt aina että milloin tulee uusia postauksia, niitä on aina tosi mukava lukea. Varsinkin nyt jään kyllä ehdottomasti kuulolle jos vielä jatkat bloggausta korealaisesta työelämästä suomalaisen näkökulmasta. Se kun saattaa itsellänikin jossain vaiheessa olla edessä, tai ainakin yksi vaihtoehto kun poikaystäväni on Koreasta. Eli toivottavasti jatkat samaan malliin! Ja tsemppiä kaikkeen uuteen mikä on edessä!

  Vastaa
  • Pesukarhu

   Pesukarhu

   08.08.2016 at 01:47

   Moikka Anna! Nyt vastaan tähän, koska blogi on viimein uudella palvelimella :) kiitos kovasti ja toivottavasti päädyt myös Koreaan sinulle mieluisinta reittiä. Pitää sitten törmäillä siellä!

   Vastaa

Vastaa