Pesukarhukahvilassa

Huom: blogauksen kuvat ovat hävinneet bittiavaruuteen blogin siirryttyä uudelle palvelimelle. Vihdoin se tapahtui! Kohtasin oman ultimaattisen toteemieläimeni livenä. Tätä olinkin odottanut koko kevään siitä asti, kun sain tietää, että Soulista löytyy nykyään pesukarhukahvila. Suuntasimme siis parin Koreassa asuvan suomalaisen kaverin kanssa tänne Bucheonin Sognaessa sijaitsevaan pesukarhukahvilaan eräs kaunis päivä. Tämä kyseinen iltapäivä oli kyllä täynnä sellaista ihastunutta huokailua että oksat pois. Itse päästin suustani suurimmaksi osaksi vain: “IIIH!”, “OMG!”, “IHANA!” ja “AWWW!”. Olisi mukava käydä täällä toistekin, mutta valitettavasti Suwonista joudun matkustamaan tänne lähes kaksi tuntia metrolla, joten voi olla, että käynti saattaa jäädä vain tähän yhteen kertaan. Mutta ei hätää! Pesukarhukahvilat ovat nykyään kasvattaneet suosiotaan Koreassa hurjasti, joten niitä varmasti tulee kohinalla lisää sinne sun tänne, ehkä pian lähemmäksi omaa asuinpaikkaani.


Kahvila sijaitsee siis Sognaen aseman lähellä (송내역) ykkösmetrolinjan varrella Bucheonista (부천) pari pysäkkiä eteenpäin. Ulos tullaan uloskäynnistä numero 1 ja kävellään ison tien vartta eteenpäin pari minuuttia, jolloin kahvila on oikealla puolella Cafe Benestä seuraavassa korttelissa. Helppo löytää. Kahvilan nimi on “Bonita Di Cafe”. Tämä kuva on otettu toiseen suuntaan kahvilasta aivan aseman uloskäynnin edestä. Oli jotenkin niin ihanan vanhaa Koreaa, että päätin napata kuvan.


Sisään astuessa nokkaan pelmahti aika voimakas virtsan haju. Aika saman tyylinen, kuin kissakahviloissa, mutta ehkä hiukan pahempi. Isot pesukarhut olivat jostain syystä häkeissään, minkä takia minulla kävi niitä aika kovasti sääliksi. Toinen pesukarhuista teki pakonomaisia edestakaisia liikkeitä häkissään, mikä kertoi selkeästi siitä, ettei se voinut hyvin. Harmitti, sillä kuvissa olin nähnyt ne aina liikkuvan vapaana ja toivoin, että ne lukittaisiin häkkiin vain öiksi. Toinen pesukarhuista oli erittäin tiinenä, joten parin parin kuukauden päästä kahvilassa voi varmaan nähdä monta pientä pesukarhua vipeltämässä.

Kahvilassa oli kaksi pesukarhuvauvaa ja kolme koiraa. Kaikki näyttivät tulevan hyvin toimeen keskenään ja nukkuivat usein samassa kasassa. Onnistuin nappaamaan hieman huonon kuvan siitä, kun toinen pesukarhuvauvoista kömpi yhden koiran yli.

Tämä pikkuinen oli kyllä selkeästi kahvilan vetonaula, enkä yhtään ihmettele miksi näin on. Pikkuruinen oikein kerjäsi syliin jatkuvasti ja selkeästi nautti lämpimässä sylissä olemisesta. Monta kertaa nukahti syliin eikä olisi millään halunnut takaisin omaan häkkiinsä. Kaikki pesukarhut yrittivät aina tarrata söpösti pikkuruisilla käsillään sormiin, jos niitä tarjosi.

Pari kuvaamaani videota:

Pesukarhuntäytteisen päivän päätteeksi ajoimme metrolla vielä pari pysäkkiä eteenpäin Bupyeoniin (부평), joka on “Incheonin Hongdae” ja on tunnettu halvoista shoppailumahdollisuuksistaan ja juottoloistaan. Teki mieli grillaamaan, joten menimme syömään vähän korealaisia grilliherkkuja. Kuvassa muun muassa daeji makchangia (되지막창) eli porsaan suolta. Jos haluaa noin niinku karummin ilmaista, niin syötiin käytännössä porsaan persettä. Kuulostaa varmaan monen suomalaisen korvaan ällöttävältä, mutta tämä on silloin tällöin ihan hyvää, varsininkin sojun kanssa. Olen tosin kuullut, että suolet pestään jollain valkaisuaineella tai lipeällä tms, joten tätä en ihan kovin usein kehtaisi syödä. Tuskin mitään maailman terveellisintä ruokaa nyt muutenkaan…

NAUL (나얼) – Memory Of The Wind (바람기억)

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa