Block B:n kulisseissa

Huom: blogauksen kuvat ovat hävinneet bittiavaruuteen blogin siirryttyä uudelle palvelimelle. Ennen varsinaista aihetta, kerron nopeasti kuulumiset: Jongze päätti yllättää minut ja osti reilu viikko sitten lentoliput Suomeen. Jos en olisi töissä, olisi hommassa todennäköisesti käynyt niin, että minä olisin tällä kertaa lähtenyt käymään hänen luonaan New Yorkissa. Eli kiva pääsiäisloma oman korealaisen kullan karvaisessa kainalossa on siis tiedossa! Tänä kesänä vietän taas syntymäpäiväni taas aivan uudessa paikassa, tällä kertaa nimittäin Macaulla. Varasimme Jongzen kanssa liput Soulista Hong Kongiin, josta menemme parin päivän jälkeen lautalla Macaulle ja Macaulta lennämme sitten takaisin Souliin. Minulla ei vieläkään ole lentoja Suomesta Souliin, sillä odottelen Finnairin kesätarjouksia, jotka ovat viimeisen parin vuoden aikana aina tulleet touko-kesäkuussa myyntiin. Uskon ja toivon että ne tulevat tänäkin vuonna myyntiin taas, sillä muuten saattanee tulla aika kallis reissu. Kannattaa siis tarkkailla Finskin tarjouksia tuolloin mikäli haluaa Koreaan reissaamaan kesän tai syksyn aikana hintaan noin 600€. Kesällä sinne menoa en kyllä suosittele jos on mahdollisuus mennä vähän myöhemmin. Kesä on ryysisaikaa ja ilmat on karmean kuumat ja kosteat. Sadekausi on myös potentiaalinen lomanpilaaja. Minulla nyt ei valitettavasti ole vaihtoehtoa menoajankohdan suhteen, mutta voi että lämmittää mieltä tietää että pääsee taas pitkästä aikaa Koreaan. Saa nähdä miten paljon se paikka on muuttunut. Olen kuullut, että ulkomaalaisten määrä siellä on ainakin kasvanut räjähdysmäisesti.

Jotkut blogini lukijat olivat tainneet bongata minut Block B:n keikalta häärimästä. Nyt tässä vaiheessa kun keikka on mennyt voin paljastaa mitä ihmettä siellä oikein tein. Minä kun en erityisemmin pidä kpopista ja tietämykseni aiheen tienoilta on todella heikkoa, monet Block B:n fanit varmaan kuristavat minua nyt mielessään kun kerron teille: olin suurimman osan ajasta Block B:n jäsenten kanssa backstagella.

Alunperin minua koreaa paremmin osaava kämppikseni palkattiin keikalle “tulkiksi” auttamaan Block B:n staffia konserttijärjestelyissä. Lopulta kävi niin, että he tarvitsivatkin lisää koreantaitoisia suomalaisia, joten minä ja pari muuta koreataustaista kaveriani sitten värvättiin mukaan. Päivä oli kyllä varmasti meille kaikille ikimuistoinen ja jännittävä kokemus. My Music Tastella taisi olla myös vähän hankaluuksia löytää hommaan sopivia ihmisiä, sillä heillä on ilmeisesti aika tiukka policy olla palkkaamatta faneja. Tämä siitä syystä, että idoleiden kuvaaminen kulisseissa ja heidän häiritseminen ei ole sallittua, josta syystä hommaan on saatava ensisijaisesti ihmisiä, jotka ovat paikan päällä tekemässä vain ja ainoastaan töitä, ei käyttämässä tilannetta hyväkseen idoleiden tapaamista varten. Täysin ymmärrettävä sääntö. Eihän siitä oikein tulisi mitään jos hommaan hinkuisi monta sellaista ihmistä, joiden suurin osa ajasta menisi idoleiden kyyläämiseen ja jännittämiseen.

Oma työni oli suurimmaksi osaksi juoksentelua Circuksen ja Kampin välillä hakemassa milloin mitäkin ruokaa ja tavaraa esiintyjille. Meidät värvättiin sinne alunperin kääntäjiksi, mutta työ oli kyllä hyvin vähän mitään kääntämistä. Ihan perus vänkärihommaa se mielestäni oli. Ehkä suurin käännöstyö tapahtui omassa päässäni, sillä lähinnä tehtävänäni oli ottaa käskyjä vastaan koreaksi ja toteuttaa niitä. Siinä ei kyllä ollut juuri hankaluuksia, sillä suurin osa niistä oli nimenomaan juoksevien asioiden hoitoa. Ravasin valehtelematta varmaan kymmenen kertaa Circuksesta Kamppiin tai ylipäätään ulos hakemaan pizzaa tai Anttilasta pyyhkeitä ja hammastahnaa. Päivä oli rankka, lähes 13 tuntinen suurimmaksi osaksi juoksentelua ympäri Circusta, mutta olihan se ihan jännää päästä henkilökohtaisesti tapaamaan kuuluisuuksia vaikka ihan normaaleja ihmisiä hekin ovat. Aamulla kun esiintyjät saapuivat, tulivat he paikalle huppareissa ja hiukset sekaisin. Muutos oli aikamoinen, kun stylistit päästettiin heidän kimppuunsa laittamaan hiukset, meikit ja vaatteet kuntoon. Loppujen lopuksi, kaiken sen pakkelin ja hiuslakan alla on kuitenkin aivan tuikitavallisia nuoria miehiä. Block B:n jäsenet olivat kaikki todella kohteliaita ja mukavia. He eivät kertaakaan diivailleet tai kohdelleet työntekijöitä huonosti vaan heillä näytti olevan suuri kunnioitus muita kohtaan. Olen kuullut, että tämä olisi hyvin yleistä korealaisille staroille, sillä staffia ei kuulemma kannata suututtaa. Oli kyllä mielenkiintoista nähdä, miten paljon konsertin valmisteleminen vaatii töitä kulisseissa. Suuri hatunnosto niille ihmisille, jotka tekevät tuota työkseen säännöllisesti!

En siis kerinnyt juuri nauttia konsertista ja suoraan sanottuna en siinä vaiheessa oikein jaksanutkaan kun se lopulta alkoi. Me vänkärit näimme shown jo harjoitusten aikana melkein kokonaisuudessaan, joten konsertin aikana itse keskityin enimmäkseen kulisseissa puuhaamiseen. Meet & greetiä varten piti valmistella paljon. Täytyy jälleen sanoa että suomalaiset fanit ovat aivan uskomattomia! Meitä kovasti varoiteltiin että koko konsertti tulee olemaan kaaos ja ihmiset pitää töniä ulos sillä he yrittävät hullun lailla pysytellä paikoillaan vielä konsertin päätyttyäkin. Jo tuolloin epäilin kovasti, että näinköhän on… minun mielestäni suomalaiset eivät oikein ole sellaisia hysteerisiä faneja, jotka eivät välittäisi säännöistä. Ja olin oikeassa. Kaikki poistuivat oikein nätisti ja meet & greet meni loistavasti! Kaikki olivat todella yhteistyökykyisiä ja järjestäytyneitä. Meinasi ihan itku tulla ylpeydestä kun suomalaiset fanit osoittivat miten mallikkaasti keikoilla voi käyttäytyä. Kuulin järjestäjiltä ettei hommat sujuneet lähellekään yhtä rasvatusti muissa maissa. Hyvä suomalaiset!

Lauantaina kävimme erään toisen apurin ja hänen tyttöystävänsä kanssa hakemassa My Music Tasten pyynnöstä esiintyjille ja työntekijöille juomat. Onneksi oli auto käytössä, sillä näitä ei olisi ikimaailmassa saanut jalkapelillä kulkemaan mihinkään…

Saimme ohjeeksi, että päällä täytyy olla housut ja muutenkin mukavat vaatteet. Jouduin juoksemaan Henkkamaukalle ostamaan stretchfarkut ja hupparin. Jos siis bongasitte blondin tytön säntäilemässä hikipäissään ympäriinsä tai jakamassa rannekkeita jonoissa nämä vaatteet päällä, se olin minä.

Tässä esimakua muovaantuvista jonoista. Innokkaimmat olivat tulleet jo neljältä yöllä paikalle. Suuren suuri kiitos Karoliinalle erittäin hyvästä työstä jonojen suhteen! Ei oltaisi selvitty ilman, varsinkin kun järjestäjien puolesta tuli aika sekavia ohjeita siitä, miten pitäisi toimia… Jonotus näytti sujuvan hyvässä hengessä ja yhteistyökykyisesti. Ei voi taas muuta kuin peukuttaa kovasti kaikkia.

Hieman esimakua valmisteluista. Toivottavasti kaikilla keikalla kävijöillä oli mukavaa! Kävi sääliksi jonoissa jäätyviä ihmisiä ja toivottavasti kukaan ei saanut mitään kuolemantautia sunnuntain jäljiltä. Circus oli mielestäni aika paljon parempi paikka keikalle kuin Nosturi.

Minä ja kämppikseni muuten järjestimme Helsingissä Sopung – Finnish Students’ Association in Korea:n tapaamisen, jonne ilmaantui noin 50 henkeä. Enimmäkseen tosin korealaisia, mistä syystä toivoisimmekin, että seuraavilla mahdollisilla tapaamiskerroilla tapahtumaan ilmoittautuisi enemmän suomalaisiakin! Nyt suhde oli 40 korealaista : 10 suomalaista joka ei ehkä ollut se ihan optimaalisin tilanne. Siinä käy helposti niin, että ihmiset ryhmääntyvät keskenään puhumaan omaa äidinkieltään. Tapahtumalla on Facebook -sivut, jonne voi liittyä. Ryhmään toivotaan ensikädessä ihmisiä, jotka ovat olleet vaihto-opiskelijoina/tutkinto-opiskelijoina tai ovat aikeissa mennä Koreaan tekemään jompaa kumpaa. Yhteisö on tosin avoin, mutta pääasiallisesti sen toivotaan olevan kanava verkostoitumiseen suomalaisille Koreaan aikoville/oleville/sieltä palanneille opiskelijoille. Minä ja kämppikseni olemme päättäneet jatkaa Sopungin toimintaa, sillä ollessamme työharjoittelussa Koreassa, tuo kyseinen Finpron ja lähetystön harjoittelijoiden ylläpitämä projekti laitettiin käyntiin. Makustelimme, että olisi ihan kivaa jos toiminta jatkuisi myös Suomen päässä, sillä täällä ei oikein ole mitään semi-virallista toimintaa ollut. Tapahtumista tehdään aina erillinen Facebook -tapahtuma, josta kyllä ilmoitetaan myös tuolla Sopungin sivulla. Käykää toki tykkäämässä!

Lopuksi vielä: kerroinko, että Koreasta löytyy nykyään PESUKARHUKAHVILA?! asdafajfakh en kestä! Pakko päästä! Toivottavasti ne pienet tuholaiset ei pistä paikkaa remppaan ennen kesää. Olen kuullut, että pesukarhut soveltuvat erittäin huonosti lemmikeiksi, sillä ne ovat aivan liian uteliaita tuholaisia pitää sisätiloissa. Yksi elämäni haaveista on päästä lellimään pesukarhua, ymmärrätte varmaan ehkä miksi.

Pesukarhuiluun liittyvä Thug life -pätkä

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

5 Comments

 • Avatar

  Cattu

  08.07.2015 at 22:08

  Voi ei, olit siis Block B:n keikalla töissä? Hauska kuulla! Olin siellä itsekki, vaikkakin vain nauttimassa esityksestä, ja kaikki meni mielestäni myös todella hyvin ja keikka oli mahtava. :)
  Olisi ollut kuitenkin kiva nähdä sut siellä, vaikka en tunnistanutkaan ketään oikein siellä ihmismassassa.

  Vastaa
  • Pesukarhu

   Pesukarhu

   11.07.2015 at 16:49

   Hyvin todennäköisesti näit minut, sillä taisin käydä about kaikki ihmiset jonossa läpi, kun kyseltiin, että kenellä on VIP-lippuja. Siinä koikkelehdin räjähtäneen näköisenä. Suomalaiset fanit käyttäytyi kyllä fiksusti. Mulla on niin erilaisia kokemuksia keikoista ylipäätään, joten yllätyin todella positiivisesti!

   Vastaa
 • Avatar

  Milla moi =)

  22.02.2016 at 02:01

  Ai kauheeta tuli heti vedet silmil ku aloin lukee et olit Block B:n kans backstagella ja aloin heti miettii et voisin kysyy sua ja sun frendii tulevaisuudes mun kans koreaan (Aika typerä juttu tuli mieleen kyllä) koska mul ei oo mitää kieli taitoi :D mutta nii.. oon nyt viel alle 18 et ei tosiaan niinku oo ees mahdollist viel mutta sitten joskus tulevaisuudessa. :D on aika iso pyyntö iha ventovieraalta ihmiseltä mut olis ihan mukava??

  Vastaa
  • Pesukarhu

   Pesukarhu

   22.02.2016 at 12:19

   Moikka Milla,

   jos satun olemaan Koreassa silloin kun olet käymässä niin voin kyllä näyttää sulle jotain paikkoja. En kyllä nykyään matkusta Koreaan ns. “huvikseni” siinä mielessä että jos mulla ei ole sinne jotain asiaa että mukaan lähtijäksi en voi valitettavasti lupautua :)

   Vastaa
 • Avatar

  Milla moi =)

  23.02.2016 at 11:53

  Okei no mutta tosi kiva joskus jos oltaisiin samaa aikaa siellä päin ni voisit näyttää joitain lempi paikkojasi. :)

  Vastaa

Vastaa