Töitä ja gradua Koreaan liittyen

Huom: blogauksen kuvat ovat hävinneet bittiavaruuteen blogin siirryttyä uudelle palvelimelle. Päätin nyt tehdä tällaisen todella nopean päivityksen, joka ei sisällöllisesti tarjoa mitenkään hirveästi. Olen siis ottanut itselleni aivan älyttömän urakan nyt ennen joulua. Kirjoitan gradua, teen töitä, haen lisää töitä ja teen kahta muutakin suuritöistä kurssia samaan aikaan. Laskin että nämä kaikki yhteenlaskettuna, minun pitäisi kolmessa viikossa tuottaa noin 90 sivua tekstiä. Kuulostaa aika mahdottomalta. Voipi olla että täytyy yhden kurssin pitäjältä anella että voisinko mitenkään saada palauttaa esseeni vasta tammikuussa. Toisenkin kurssin ryhmätyössä yritän laistaa kirjoitushommista vastaamalla enemmän graafisesta puolesta. Lähdin siis mukaan tutkimusavustajaksi erääseen koulutusta käsittelevään projektiin, jossa olen vastuussa Etelä-Korean maaraportin kirjoittamisesta. Onneksi graduni lähdemateriaali sivuaa ainakin kulttuurianalyysin osalta työjuttuja, joten hirvittäviä määriä aikaa ei tarvitse kuluttaa lähdematskun etsimiseen. Lähdemateriaalin etsimiseen saa kuitenkin helposti kulumaan tunteja ja jopa kokonaisia päiviä. Onneksi aivoissani on jo valmiiksi paljon tietoa, joten työtaakka helpottuu todellakin siinä mielessä ettei tarvitse aivan täysin nollasta lähteä liikkeelle.

Graduni käsittelee siis luottamuksen luomista suomalaisten ja korealaisten yritysten välillä. Tätä tarkastellaan sitten enemmän informaatioteknologian näkökulmasta, mutta muuten kyllä aihe on aika poikkitieteellinen. Kirjoitan englanniksi muutamista syistä, joista yksi tärkein on se, että ohjaajani on saksalainen, joka ei ymmärrä juuri suomea. Minulla on tässä prosessissa mukana eräs suomalainen yritys, jonka nimeä en nyt tässä paljasta, mutta tarkoituksena olisi, että heille olisi tästä jotain hyötyä yrittäessään Korean markkinoille. Peukut pystyssä siis että saan tämän hirveän työmäärän kunnialla tehtyä. Poikisipa tästä vielä jotain työmahdollisuuksiakin sitten kesäksi…

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa