Blogista

racoonVaihtovuosi oli ja meni hurahtamalla. Varoitus kaikille vaihtoon lähteville siis kuuluu: vuosi menee todella nopeasti ja käänteisen kulttuurishokin saaminen on mahdollista Suomeen paluun yhteydessä. Vaihto oli kuitenkin tähänastisen elämäni onnellisinta aikaa ja sieltä olen tullut takaisin vanhempana ja ehkä vähän viisaampanakin, toivottavasti. Suosittelen kaikille lämpimästi vaihtovuotta Koreassa tai melkeinpä missä päin maailmaa tahansa. Vaihtovuoden jälkeen puolivuotinen työharjoittelussa Finpron vientikeskuksessa hurahti myös ohi aivan silmänräpäyksessä ja vahvisti haluani toimia tulevaisuudessa kansainvälisissä tehtävissä.

Tämän blogin alkuperäinen tarkoitus oli toimia vaihtoraporttini korvaajana, joka on Jyväskylän yliopistossa mahdollista suorittaa myös pitämällä blogia. Aikaisemmilta vuosilta löytyykin paljon tajunnanvirtaa ja enemmän päiväkirjamaista kirjoittelua ollessani Koreassa aivan ummikkona. Sama pätee 2013 vuonna tehtyyn työharjoitteluun, joten kannattaa pitää mielessä se, että olen näistä ajoista kehittynyt jonkin verran ja pyrkinyt kirjoittamaan erilaisista aiheista laajemmin. Pahoittelen, mikäli vanhemmissa kirjoituksissa on virheitä tai jotain ihan täyttä soopaa!

Nyt blogin tarkoituksena on toimia edelleenkin eräänlaisena julkisena päiväkirjana elämästäni Koreassa expatriaattina. Korea on nyt hyvin trendikäs maa ja on saanut Suomessakin paljon palstatilaa. Korealaisia ravintoloitakin alkaa näkyä ainakin Helsingin kaupunkikuvassa enemmän, korealaisia mausteita löytyy isoimmista marketeista ja yhä useammat ihmiset tuntuvat tietävän mitä kimchi on. Kasvavan kiinnostuksen johdosta, haluankin pitää tätä blogia parhaani mukaan elossa ja pyrkiä tarjoamaan ajankohtaista tietoa Koreasta ja Koreassa asumisesta suomalaisen näkökulmasta. Monia nuoria kiinnostaa myös Koreassa opiskelu ja työskentely, joten pyrin antamaan näihin liittyen vinkkejä ja avaamaan omia tuntemuksiani erityisesti liittyen korealaiseen työelämään. Olen aina pyrkinyt kirjoittamaan omista tuntemuksistani rehellisesti ja tähän kuuluu luonnollisesti myös negatiiviset tuntemukset. Haluankin muistuttaa, että blogissa kirjoitetut asiat ovat minun subjektiivisia kokemuksiani ja mielipiteitäni, joita ei kannata pitää universaaleina faktoina eikä missään nimessä loukkaantua niistä. Blogissa kirjoitetut asiat eivät myöskään edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Internetissä on pilvin pimein Koreaa ihannoivia blogeja, mutta tämä blogi pyrkii tietoisesti pois sellaisesta ja keskittyy enemmän kriittiseen tarkasteluun. Ehdotuksia kirjoitusiaheista otetaan mielellään vastaan!

Vastaa