Blogisti

hanbok
Käytän itsestäni nimeä ”pesukarhu” internetissä. Jostain syystä tämä ala-asteajoilta alkunsa saanut nimitys on jäänyt elämään. Oikeassa elämässä ™ kuljen nimellä Salla.

Vietin vaihtovuoteni Etelä-Koreassa Ewha Womans Universityssä 2011-2012 ja tammikuusta 2013 kesän 2013 loppuun olin työharjoittelussa Finpron Etelä-Korean vientikeskuksessa. Blogistani löytyy useampi vaihtovuoteni ja työharjoitteluni aikana tehty postaus, joista toivon olevan hyötyä Koreaan menijöille. Muutaman kiireisen graduntäytteisen vuoden ja täyspäiväinen työn Rovion Angry Birdsin leivissä inspiroimana, päädyin vastaanottamaan työn korealaisesta pienestä start-up yrityksestä pelitestaajana. Työn, jota haaveilin lapsena tekemäni, mutten uskonut missään vaiheessa varttuessani, että siitä voisi oikeasti tulla minulle ansiotyö. Vuosien kuluessa tämäkin toivetyö muuttui moneen otteeseen, varsinkin pelialalle päädyttyäni kun tajusin, millaista työskentely kyseisellä alalla oikeasti on. Muutama oikean kontaktin ja täydellisen ajoituksen jälkeen päädynkin sitten takaisin Koreaan, jossa tein vajaan vuoden verran töitä pelitestaajana korealaisessa pelialan start-up -yrityksessä. Tällä hetkellä työskentelen Suomessa apulaistuottajana pelialan yrityksessä, tarkoituksena siirtyä viisaampana ja kokeneempana takaisin Koreaan jonkin ajan kuluttua.

Olen harrastanut pelaamista monessa muodossa ihan pikkulapsesta lähtien. Videopelejä, pöytäroolipelejä ja lautapelejä on tullut pelailtua reippaasti läpi tähänastisen elämäni. Viimeaikoina pelaaminen on tietysti jäänyt vähemmälle kiireisen työn takia ja ihan siitäkin syystä, että pelaan tavallaan myös työkseni, joten viihteen kulutus on siirtynyt hieman perinteiseempiin muotoihin kuten kirjoihin. Minäkin sain aikanani kotona kuulla hieman saarnaa siitä että vietän liikaa aikaa pelien ja tietokoneen äärellä. Tämä on varmasti totta, mutta nyt olen kuitenkin tyytyväinen siitä että peleistä ja pelaamisesta on muodostunut minulle ihan oikea ammatti. Peleistä opin yhtä sun toista, tärkeimpänä niistä varmasti englanti joka on kehittynyt aika puhtaasti ihan vaan pelejä pelaten sillä eihän juuri mitään käännetä suomeksi. Kyllä sitä vaan pentuna pelailtiin Final Fantasyita vaikkei juuri tajuttu mitä tapahtui ja mitä piti tehdä. Siitä huolimatta niistä riitti iloa vuosikausiksi.

Etelä-Korean valitsin aikoinani vaihtokohteeksi koska olen erittäin kiinnostunut korean kielestä ja kulttuurista ja olenkin pienestä pitäen unelmoinut siitä, että jonain päivänä osaisin yhden Aasian kielen hyvin. Lähdin joskus 2000-luvun alussa mukaan Japanibuumiin, joka on näin myöhemmällä iällä laantunut ihan vain perustavanlaatuiseksi kiinnostukseksi ja puhtaaksi uteliaisuudeksi Itä-Aasian kulttuureja kohtaan. Vaihtovuoden aikana opiskelin silloiselle vaihtarille jokseenkin poikkeuksellisesti kolme tasoa koreaa käymällä kesällä maksullisen kielikurssin. Korean opiskelua teen edelleenkin itsenäisesti, sen verran minkä työkiireiltäni enää kykenen.

Olen kihloissa korealaisen miehen kanssa, jonka tapasin 2012 ollessani Koreassa vaihdossa. Suunnitteilla on yhteinen tulevaisuus jossain päin maailmaa sitten kun aika siihen on oikea. Aluksi asetumme todennäköisesti Koreaan, mutta myöhemmin todennäköisesti liikahdamme Suomen suuntaan, sillä minä olen jo päättänyt sen etten halua asua Koreassa loppuelämääni.

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse: pesukarhustelija@gmail.com tai Kakaotalkissa nimellä pesukarhu

Vastaa