Annyeong haseyo! jeneun Salla imnida!

Otsikosta voinette arvata mitä olen tehnyt viime päivät ahkerasti. No opiskellut koreaa! Ja sitä täällä tehdäänkin hirveällä vauhdilla. Hangeulit eli siis korealaiset aakkoset opettelimme käytännössä kolmessa päivässä ja tänään aloimme miettimään että mitenkäs näitä kirjaimia nyt sitten äännetään kun niistä tehdään lauseita. Niin siis niitähän ei äännetä samalla tavalla kuin ne meille yksittäisinä tavuina opetettiin vaan ääntämistapa muuttuu lauserakenteen mukaan. Koukerot kussakin kielessä, mutta otan tämän mielenkiintoisena haasteena. Koreaahan minä tänne tulin opiskelemaan. Kielikylpyä onneksi saa joka päivä liikkui sitten missä tahansa. Osaan jo ravintolassa huikata tarjoilijalle ja pyytää häneltä lisää riisiä tai vettä :)

NEWS NEWS NEWS: Tässä blogipostauksessa hirvittävä määrä kuvia!

Okei aloitetaanpas jostain muutaman päivän takaa. Menimme Ilonan, Eliisan ja Jacobin kanssa vähän Hongdaen alueelle seikkailemaan eräänä päivänä. Hongdae on yksi niistä Seoulin kaupunginosista, jonne ihmiset menevät yleensä klubbailemaan. Itse odotan ainakin innolla sitä, että pääsen silent discoon. Me tosin halusimme tällä kertaa vain kierrellä ympäriinsä ja maistella makgeollia. Magkeolli on siis korealaista valkeaa riisiviiniä. Hassun makuista muttei varsinaisesti pahaakaan. Kyllähän sitä tuli tuolla seurueella juotua kaksi ”kannullista”. Seuraavat kuvat ovat muuten Eliisan ottamia. Eliisalla on varsin kadehdittava digijärkkäri.

magkeolli

kyseisessä paikassa magkeollin kanssa tarjoiltiin tuollaisia värillisiä ihanan teollisen makuisia muroja. Ilona vertasi magkeollin makua simaan. Onneksi minun tekemä vappusima ei maistu tuolle…

magkeolli

aterian rippeet. Kauniista hedelmälautasesta emme tietenkään älynneet ottaa kuvaa ennen kuin hotkimme kaiken.

ruokaa

Maistelun jälkeen piti sitten tietysti saada rasvassa paistettua katuruokaa. Friteeratut jättikatkaravut noista kojuista on kyllä ihanuutta (ja halpojakin ne ovat tietysti).

ruokaa

Toisena päivänä kävimme välipalalla Ewhan lähellä sijaitsevassa kahvilassa. Tuollainen kuvassa oleva vesimeloninpuolikas kustansi per nuppi 5000wonia eli hieman reippaat kolme euroa. Päällä oli siis kaikenkarvaisten hedelmien lisäksi jäätelöä ja pohjalla raastettua jäätä. Tämän lisäksi tarjoiltiin punapapuhilloa (erittäin hyvää!) ja jotain kummallisia makeita sämpylöitä. Sämpylät olivat hassuja, koska niissä oli kinkkua, juustoa, salaattia sekä majoneesia ja sitten jotain ihme hilloa levitteenä. Oli vähän ällöttävä yhdistelmä. Kuvassa minä, Eliisa ja alankomaalainen DJ.

ruokaa

ruokaa

Pakollinen tyhmäilykuva.

hanbok

Paluumatkalla näimme jonkun juhlaisamman saattueen. Eliisa juoksi kameransa kanssa ottamaan Korealaisiin perinneasuihin hanbokeihin pukeutuneista naisista kuvan.

ruokaa

Espanjalainen vaihtarikaverimme Pablo täytti 22-vuotta ja menimme sen kunniaksi aivan liian isolla porukalla syömään samgyeopsalia. Pöydällä olevilla grilleillä saa paistaa itse haluamaansa lihaa, kasviksia, valkosipulia tms. Oli aika hyvää, mutta pidin kyllä enemmän toisesta grilliruuasta, mitä maistoin ensimmäisenä iltana tullessani Ewhaan.

ruokaa

ruokaa

ruokaa

”say: KIMCHIIII!” Koreassa sanotaan siis ”kimchi” kun käsketään hymyilemään kameralle. Jos joku ei vielä tiedä mitä kimchi on, niin se on siis fermentoitua mm. kaalia. Kimchiä on montaa erilaista sorttia ja sitä voidaan tehdä eri vihanneksista. Tänään maistoin kurkusta tehtyä kimchiä ja se oli todella hyvää. Kuvassa vastapäivään kiertäen saksalainen Sacha, minä, amerikkalainen Jacob, guatemalalainen Jose(?), Eliisa ja Ilona sekä ruotsalainen Marcus.

ruokaa

Kelpaisiko muffinssi?

ruokaa

Pari päivää sitten kahvilassa otettu kuva. Oikeastaan yritimme ikuistaa huomaamatta taustalla olleen söpön korealaisen pariskunnan herkät hetket. Naamioimme tämän kamalan epäkohteliaan teon posetuskuvaksi…

Sitten omasta kuvasaaliistani muutamia otoksia.

ruokaa

Tämä on oikeasti jumalten ruokaa. Sen nimi on Bulgogi. Ja tämä kyseinen bulgogiliha (nautaa) oli ilmeisesti vieläpä sitä halvinta sorttia. Buddyni JiYoon mainosti, että kannattaa joskus kokeilla kyseisen ravintolan parasta bulgogilihaa. Se on kallista mutta kuulemma sen rahan arvoista. Jos jossain käyn ”viimeisellä aterialla” niin tuolla. Bulgogi siis paistetaan pöydässä kypsäksi ja napsitaan korealaiseen tapaan suoraan pannulta suuhun tai riisikuppiin hetkeksi jäähtymään ja sitten ääntä kohti. Ei jestas että oli hyvää.

ruokaa
Kuvaa samaisesta ravintolasta.

ECC

Ewha Campus Complexin (ECC) portailta otettu kuva. Bulgogin nautittuamme kävimme hakemassa aivan älyttömän hyvät ja tuoreista hedelmistä tehdyt smoothiet ja tulimme tänne istuskelemaan. Tuohon rakennukseen jää harhailemaan aika helposti jos ei tiedä minne on menossa.

ruokaa

Jotain supermarketista ostettua gimbapia. Kampuksella sijaitsevasta Ewha Sarang -nimisestä kahvilasta saa joiden mielestä jopa Seoulin parasta gimbapia. Erityisesti tonnikalagimbap tuntuu olevan suosittu. Korealaiset tykkäävät laittaa gimbapinsa päälle kunnon keon majoneesia. Itsekin kokeilin tähän tapaan ja täytyy kyllä sanoa että ei ollenkaan paha yhdistelmä.

ruokaa

Pakolliset söpöilyostokset. Tai no tuota Hello kitty -viuhkaa en oikeastaan ostanut vaan se lähti baarista mukaani ”vahingossa”. Se lojui niin hylätyn näköisenä baaritiskillä pitkään että päätin napata sen mukaani. Minä pidän siitä huolta rakkaudella. Tuo otustyyny on aivan ihanan pehmeä ja optimaalinen päiväunille. Sitä katsoessa tulee muutenkin parempi mieli.

ruokaa

Ja taas yksi paikallinen ravintola.

ruokaa

ruokaa

ruokaa

ruokaa

Tämä liha maistui ihan lämpimältä suomalaiselta joulukinkulta. Ei ollut kovin erikoista ja lähtiessämme tajusimme että se oli kaiken lisäksi hirvittävän kallistakin. Eipä mennä tuohon paikkaan toiste vaikka perinteisesti lattialla istuminen ruokaillessa onkin kivaa.

ruokaa

Eilen kävimme nauttimassa kanaa ja olutta Han-joen rannalla. Kana ja olut Han-joen tuntumassa on Seoulilaisille joku juttu. Joella oli paljon porukkaa istuskelemassa nurmikolla ruokien kera. Itseasiassa jo joelle tullessa yhdellä sisäänkäynnillä seisoi monta ihmistä tarjoamassa flyereita käteen, jotka mainostivat eri kana -ja olutravintoloiden lähettipalveluita (kyllä, kaiken tämän saa siis rantaan toimitettuna, myös oluen). Oli hyvää kanaa, olutta en juo :) Pahoitteluni huonosta kuvasta, kamera ei suostu lyhyellä varoitusajalla ottamaan kunnollista kuvaa noin hämärässä. Näkymät joelta olivat upeat.

ruokaa

Eilisen istuskelun seurauksena onnistuin ilmeisesti sitten saamaan flunssan. Tässäkin parhaillani siemailen kuvassa näkyvää ”teetä”. Kyllä, se on teetä. Eräs koreanamerikkalainen tyttö neuvoi minua ostamaan kyseistä mömmöä. Se on siis aivan kuin appelsiinimarmeladia, mutta se liotetaan kuumaan veteen ja nautitaan teen tapaan. Hyvän makuista ja tässä luulisi olevan ainakin reilusti c-vitamiinia. Katsotaan onko huomenna yhtään parempi olo. Minun pitäisi olla yhdeksältä kärkkymässä pankin ovella että saan vuokrani maksettua ja puoli kymmeneltä alkaakin jo öljyvärimaalauskurssi. Iltapäivästä on luvassa world heritage of Korea -kurssilaisten kanssa pieni retki Ewhan museoon. Toimelias päivä siis tulossa, toivottavasti en huomenna kuumeile.

Opinnot ovat siis täällä startanneet vauhdilla. Korean kurssilla mennään täyttä höyryä eteenpäin ja kelkasta ei kyllä kannata tippua koska muuten sitä sitten tippuu rotkosta alas ja pahasti. Muut kurssit korean lisäksi ovat sitten hyvin vähän omaan alaani liittyviä. Kurssini ovat nimittäin: korealainen keramiikka, öljyvärimaalaus, korean maailmanperintökohteiden tarkastelu sekä johdatus korealaisiin uskontoihin. Suomessa minulla ei olisi mahdollisuutta käydä tällaisia kursseja, joten aijon ainakin nyt syyslukukauden ajan ottaa tästä kaiken irti. Ihan se ja sama liittyvätkö ne alaani, kokemus on sitäkin arvokkaampaa. Raskaan korean kielen kurssin vastapainoksi tarvitsee jotain sellaista jota oikeasti rakastaa tehdä – minun tapauksessani siis taidetta.

Ensi viikolla on Korean kiitospäivä, chuseok. Se tarkoittaa perinteiden ja hauskan tekemisen lisäksi sitä, että maanantai ja tiistai on vapaata. Jes! Ei korean tunteja! Eikun siis… kyllähän minä niistä tykkään mutta en ole aamuihminen. Välillä on ihan kiva nukkua kun sitä ei ehdi viikonloppunakaan tehdä kaikkien vaihtarimenojen takia :) Täällä muuten lähes kaikki käyttävät vahvasankaisia hipsterlaseja. Ilmeisesti isot kakkulat ovat täällä nyt oikein kuuminta hottia. Juuri kun ajattelin että olisin hommannut täältä uudet rillit niiden halpuuden takia… Ehkä se silmäleikkaus sittenkin. Maksaisi vain noin 600 euroa ja tuolla hinnalla saa siis molemmat silmät. Houkutus on varsin suuri.

Ja vielä lopuksi katsokaapas alla oleva SHINee:n (lausutaan ”shainii” siis niin kuin ”shiny” hö hö) musiikkivideo. Ei ole mikään ylläri ettei korealaiset pojat oikeasti näytä tuolta vaikka ne hirvittävän söpöjä noin olisivatkin. Hipsterirokeesitukkainen Key on kyllä aikamoinen <3. Täytyy kuitenkin myöntää että pidän tuosta kappaleesta kuin hullu puurosta. Pidän myös siitä, että täällä panostetaan oikeasti koreaografioihin eivätkä videot ole pelkkää pyllyn heiluttamista, kuten ne nykyään vähän tuntuvat olevan.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

One Comment

 • Avatar

  Iskä

  08.09.2011 at 23:20

  Näyttää, että mukavaa on.
  Tsemppiä niihin korean opintoihin, ettei jää todellakaan kelkasta.
  Tuo silmäleikkaus kannattaisi kyllä tehdä siellä heti loman alussa.

  Vastaa

Vastaa