Kahvilat & baarit Soulissa

Kahvilat

Kaikkien kahviloiden sijaintia en jaksa listata tarkasti, sillä kahviloita riittää Soulissa pilvin pimein. Tästä syystä en myöskään listaile hirveästi mitään ketjupaikkoja, ellei siihen ole suurta syytä. Muutamat näistä ovat kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoisia, erityisesti jos asuu Ewhan tai Sinchonin alueella ja etsii vaikka rauhallista paikkaa opiskeluun. Koreassa kahviloissa saa viipyä niin kauan kuin haluaa yhden juoman hinnalla. Minua ei ole kertaakaan tultu häätämään pois vaikka olen istunut tunteja opiskelemassa. Olen jopa nähnyt ihmisten nukkuvan kahviloissa eikä henkilökunta häädä heitä pois.

Waffle it up (Ewha)

asd

Täältä saa about parhaat vohvelit, mitä olen Soulissa maistanut. Hinnatkin ovat kohtuulliset. Yleensä kannattaa ottaa kaverin kanssa puoliksi setti, jossa saa pari vohvelia, gelatoa ja hedelmiä. Ewhan läheisyydessä on kaksi waffle it uppia, molemmat ovat yleensä aika täynnä, sillä paikat ovat kovasti ewhalaisten suosiossa. –> Kartalla <-- Caffe Bene (joka kulmalla…)

asd

Näitä löytyy ihan joka kulmalta. Caffe benen parasta antia ovat kesällä nämä perinteiset jälkiruoat, joista olenkin jo aikaisemmissa postauksissani kertonut.

Ginko (Garosugil)

asd

asd

Ihan hyviä vohveleita ja mukava tunnelma. Suhteellisen kohtuuhintainen ottaen huomioon, että sijaitsee Garosugilillä. En jaksa etsiä tähän osoitetta. Tämän kyllä huomaa, jos kulkee Garosugilillä.

나무아래 (Ewha)

asd

Täällä kävin useasti opiskelemassa. Paikka on pieni ja hieman syrjässä sivukujalla, joka tekee kahvilasta oivan piilopaikan, jonne vetäytyä tekemään korean läksyjä. Jos on kahvin ystävä, pitää tästä paikasta varmasti. Täällä tarjoillaan kohtuuhintaan montaa erilaista suodatinkahvia. Yleisimpiin kahvi- tai teelaatuihin saa ilmaisen santsikupin. Juoman kanssa saa aina pienen palan tryffelisuklaata, joka on ilmeisesti paikan päällä tehty. Oikein mukava paikka. Osoitetta en tiedä, eikä edes google street view mene tarpeeksi pitkälle, jotta kahvilan sijaintia voisi kunnolla osoittaa. Kyseessä on kuitenkin kuvassa näkyvä katu ja 나무아래 on pienellä vasemmalle menevällä kujalla. –> Kartalla <-- Ob La Di (Suwon, Yeongtong)

asd

Parhaimpia kakkuja, mitä olen Koreassa syönyt. Ei tietysti vedä vertoja kotitekoisille, mutta ainakin suklaakakut täällä ovat herkullisia. Tämä löytyy Yeongtongin keskustasta, mutta en nyt äkkiseltään löydä tähän karttalinkkiä.

Cafe Trintea (Ewha)

asd

Mukavasti sisustettu ja rauhallinen paikka, josta saa laadukasta teetä. Sopii hyvin opiskeluun ja on sivussa meluisista kaduista. –> kartalla <-- Möbssie (Hongdae)

asd
(kuva by Maria)

Täältä saa aivan älyttömän hyvää suklaakakkua. Veikkaan että hyvin monet Hongdaen alueella usein käyvät tietävät tämän paikan. Paikan omistaja on opiskellut chocolatieriksi ranskassa. Suklaisia herkkuja moneen lähtöön löytyy täältä, mutta oma suosikkini on ihan vain tavallinen classic suklaakakku. Niin täyteläistä ja pehmeää kuin leikkaisi voita kuumalla veitsellä (suurimmaksi osaksi kaukku varmaan kyllä on voita).
–> Kartalla <-- Be sweet on (Hongdae)

asd

asd

Jos haluaa oikein high-end kahvilakokemuksen, suosittelen tätä paikkaa. Tähän saa helposti kulumaan enemmän rahaa kuin omaan illalliseensa, mutta toisaalta kahvila on herkkua suulle, silmille ja sielulle. Omenatorttu valmistetaan tilauksesta ja tarjoilijat kulkevat silitetyissä liiveissään ottamaan tilaukset. Kuulemma kahvi oli myös hyvää, itse en osaa siitä sanoa kun en juo. Kuvissa apple tarte tatin (tai kuten Jacob asian ilmaisi: ”the pretentious apple pie”) ja chocolate mont blanc. –> Kartalla <-- Gorgeous Cafe (Ewha)

asd

En ole aivan varma muistanko tämän kahvilan nimeä oikein, mutta kartalta näkee että se on nimenomaan tässä kulmassa toisessa tai kolmannessa kerroksessa. Täältä saa isoimmat patbingsut ikinä. Suosittelen kuumina kesäpäivinä. Aivan kahvilan alapuolella on tuo Spoon race -ravintola, joka on ehdottomasti yksi suosikeistani Seoulissa. Siitä lisää sitten italialaisia ravintoloita listaavassa päivityksessä. –> Kartalla <-- 호밀밭 (Sinchon)

asd

asd

Tämä on erittäin suosittu paikka syödä raastettua jäätä, eli patbingsua. Tämä on kuulemma kuuluisa. Olen kuullut legendaa, että vanhemmatkin ihmiset, jotka ovat aikoinaan käyneet Ewhaa, olisivat aina menneet tänne jälkkärille. Usein jono ylettyy jopa kulman taakse ja tänne mennessä kesäisin kannattaa varautua jonottamaan ainakin se 30 minuuttia. Raastettu jää täällä on kuin maidosta tehtyä lunta söisi. –> Kartalla <-- 커피소년 (Ewha)

asd

Tämäkin on yleensä mukavan rauhallinen paikka opiskella aivan Ewhan kyljessä. 커피소년 eli kahvipoika on valoisa ja kohtuuhintainen kahvila, joka sopii erittäin hyvin opiskeluun. Lisäksi kahvila tarjoaa silmäkarkkia, sillä tarjoilijoina toimii hyvännököisiä miehiä. Varmasti tietoisesti tehty strategia, sillä sijaitseehan tämä aivan naisten yliopiston kupeessa. Kartalla, Kahvilan Facebook -sivut

Yogur holic (Ewha)

asd

Minä ja Andre kävimme täällä niin useasti, että kahvilan omistaja tunsi jo meidät. Minua hän kovasti aina yritti jututella ja huusi aina ovelta ”어! 빨간머리! 어랜만이에요!” = ”Oho! Punatukka! Kiva nähdä pitkästä aikaa!” Tämän paikan takia koukkuunnuin Seoulissa jogurttijäätelöön ja harmittelen sitä aina välillä, miksi Suomessa jogurttijäätelö ei ole samanlainen juttu, sillä uskoisin että se menisi suomalaiseen makuun oikein hyvin. –> Kartalla <-->

Snow spoon (Hongdae, ketjukahvila)

asd

asd

asd

Tämä on ketju ja näitä kyllä löytyy Seoulista vaikka kuinka, joten en vaivaudu laittamaan karttalinkkejä tähän, koska kaikki osaavat näppärinäpäppärinä Internetin käyttäjinä googlata nämä itse :) Jongzen kanssa kävimme paljon työharjoitteluni aikana hakemassa täältä jogurttijäätelöä mukaan. Hienointa jäätelön mukaan ottamisessa (ainakin BaskinRobinsilta) on se, että he pakkaavat sinne mukaan kuivajäätä. Huvitin itseäni useamman kerran kotiin päästyäni laittamalla kuivajäät lavuaarin isoon vesikippoon. Jäätelöä syödessä pystyi sitten nauttimaan samalla altaasta kohoavasta savuhowsta. Snow spoon toimii itsepalveluna. Annoskoon saa valita itse, täyttää kuppiin haluamiaan makuja ja laittaa höysteet päälle. Annos hinnoitellaan kassalla painon mukaan. Suosittelen!

Baarit

Gr8 (Hongdae)

asd

asd

Näitä on Hongdaessa jo kaksi, sillä ensimmäinen oli niin suosittu ja aina täynnä. Kartalla näkyy se ensimmäinen baari, josta itse pidän enemmän sillä tämä ei ole niin kauhean meluisa kuin se toinen, joka on aivan lähellä M2 -klubia. Tänne kannattaa mennä porukalla ja tilata joku setti, jossa tulee pullo alkoholia ja mikserit. Yksittäiset drinkit maksavat aika paljon verrattuna kokonaiseen pulloon, joten seurueelle pullo tulee halvemmaksi. Vesipiiput maksavat 10 000 wonia kappale ja uudet hiilet 2 000. Mukavaa ajanvietettä hyvässä seurassa. Makutupakkaa löytyy varmaan 20 erilaista makua. Gangnamissa hyvä vastaava on Rainbow, mutta en nyt tietystikään muista sen sijaintia, sillä olen käynyt siellä vain kerran. –> Kartalla <-- 따루주막 (Hondae)

asd

Täällä jokaisen Seoulissa asuvan suomalaisen kannattaa käydä jo ihan velvollisuudesta. Tarun baari on siis suomalaisen naisen ylläpitämä ravintola. Tunnen itse Tarun lähetystön piireistä henkilökohtaisesti ja hän on oikein mukava ja puhelias ihminen. Hän on asunut Koreassa vuosia ja on siellä jonkin sortin julkkis, sillä hän on useasti ollut televisiossa ja radio-ohjelmissa. Taru puhuu kadehdittavan hyvää koreaa. Tarua kannattaa käydä moikkaamassa ja juomassa vähän riisiviiniä! –> Kartalla <-- Salon du Red (Hondae)

asd

Tämä on hieman kalliimman oloinen, mutta tunnelma on todella mukava ja sommelier tuntuu olevan ystävällinen ja pätevä. Tästä lisäksi on hyvät näköalat yhdelle Hongdaen vilkkaimmista kaduista. Mikäs sen mukavampaa kuin siemailla viiniä jazzin soidessa ja tuijottaa ulos vilkkaalle kadulle? Se oli muuten tämä kyseinen baari, josta näin Big Banging T.O.P:n kävelevän kadulla älyttömän fanilauman kirkuessa ympärillä. Tästä eräs kaverini on minulle edelleenkin kovin katkera, sillä en kuulemma osaa arvostaa tällaisia tilaisuuksia tarpeeksi. Baari näkyy Hongdaen vaatekadulta hyvin, mutta sinne pääsee sisään karttalinkin osoittamalta kadulta. Sisäänkäynti on hyvin vaatimaton, mutta sen tunnistaa violetista plakaatista joka sanoo Salon du Red tai jotain viinistä. –> Kartalla <--

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa