Muut ravintolat Soulissa

En oikein keksinyt tälle järkevämpää otsikkoa. Tällä tarkoitan siis sellaisia ravintoloita, jotka eivät mene italialaisten, japanilaisten tai korealaisten ravintoloiden alle. Jotkut näistäkin ovat hieman monitulkintaisia, mutta jospa tämmöinen lajittelu kelpaa.

Agra (Myeongdong)

asd

Intialainen ravintola Myeongdongin sydämessä. Täältä saa ihan maistuvaa currya. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla lounasaikaan! Noin 10 000 wonilla saa alkusalaatin, lounascurryn, naanleipää, riisiä ja jälkiruokajuomaksi kahvia, teetä tai lassia. Jongze ainakin tykästyi kovasti tähän paikkaan kun kerran hänet tänne toin. Oli kyllä vaivan takana, sillä hän oli tosi skeptinen. Loppujenlopuksi hän kyseli vähän väliä että milloin menisimme tänne lounaalle. Koska google maps on kartoittanut Myeongdongin alueen todella huonosti, en voi nyt liittää tähän karttalinkkiä. Voin kuitenkin yrittää selittää sijainnin: kävele suoraan Myeongdongin aseman uloskäynnistä numero 6 noin kaksi korttelia(?) ja käänny vasemmalle (kulmassa muistaakseni Adidaksen liike). Käänny taas heti seuraavasta mahdollisesta risteyksestä vasemmalle ja Agra näkyykin jo kujalla. Tässä kulmassa on muistaakseni ainakin Saboten ja Niji sushi. Myeongdongissa liikkeiden vaihtuvuus on tosin suuri, joten näistä maamerkeistä ei tietenkään voi olla enää tässä vaiheessa varma.

Ashley (Ketjuravintola)

asd

Näitä löytyy ainakin Sinchonista ja Myeongdongista. Itse on tullut tietysti käytyä aina Sinchonin ravintolassa. Täällä kannattaa aina varautua odottamaan, sillä yleensä illallisaikaan syöjiä on muutama sata. Ovelta saa odotusnumeron ja yleensä odotusaika on aina sellaiset 15-30 min. Ashley on siis buffet, josta löytyy monenlaista ruokaa, enimmäkseen länsimaalaista. Noin 3000 wonilla saa viinirannekkeen, jolla voi juoda niin paljon viiniä kuin haluaa. Tämä on ihan hauska muutaman kerran, mutta useamman kerran jälkeen ruoka alkaa tympimään, sillä menun vaihtuvuus on kovin hidasta.

Burger 4.5 (Hongdae)

asd

asd

Täältä saa hyviä käsintehtyjä hampurilaisia. Tämä paikka on tosi pikkuruinen ja sisällä mahtuu syömään korkeintaan 8 ihmistä. Valikoimaan taitaa kuulua tällä hetkellä 4 erilaista purilaista, mutta sepä riittääkin. Paikan omistaja/kokki on erittäin mukava. –> Kartalla <-- La Seine (Lotte Hotel, Euljiro)

asd

asd

Kävimme täällä Jongzen kanssa syömässä vuosipäivänämme. Täältä tuli kyllä lähdettyä hirvittävän täydellä mahalla, sillä kyseisessä buffetissa on ilmeisesti toista sataa erilaista ruokalajia ja kattava jälkiruokapöytä. Itse muistan vetäneeni täällä aivan hulluna juustoja, sillä ne ovat Koreassa hirvittävän kalliita ja valikoima on yleisesti ottaen huono. Ajattelin että jos haluan syödä koko rahan edestä (noin. 100 000 wonia per henkilö), on parasta syödä juustoa niin paljon kuin maha vetää. Suosittelen La Seineä hienoihin tilaisuuksiin, erityisesti jos kaipaa länsimaalaista ruokaa.

N-grill (Namsan tower)

asd

Tänne pääsin syömään erään suomalaisen delegaation kanssa. Eipä täällä muuten olisikaan varaa käydä, sillä söimme 7 ruokalajin aterian viineineen päivineen. Per nuppi tuosta tuli helposti 200-300000 wonin lasku. Ravintolassahan eniten maksaa näköala, sillä ravintola on se Namsan towerin kallein ja sijaitsee ihan huipulla siinä osassa, joka pyörii. Ruoka oli hyvää, muttei mitään kovin erikoista. En itse ole erityisemmin fine diningin ystävä, mutta haluan suositellä tätä puhtaasti kokemuksena.

The Seven Square (Plaza Hotel, City hall)

asd

Kävimme täällä syömässä synttäreideni kunniaksi. Tämä on hieman halvempi kuin Lotte hotellin La Seine, mutta toisaalta valikoima onkin sitten paljon suppeampi. Tykkään kuitenkin tavallaan enemmän tämän ravintolan valikoimasta, sillä heillä on paljon tapastyylisiä pieniä ruokia. Tämäkin paikka sopii merkkipäivien juhlistamiseen hyvin, sillä näköala on kiva. Miinuksena todella kallis viini.

On the border (ketjuravintola)

asd

Tosi hyvää meksikolaista ruokaa, tyyristä tosin… mutta hyvää. Parasta meksikolaista, mitä olen syönyt missään. Minulla on tosin aika vähän kokemusta ylipäätään meksikolaisesta ruuasta, rajoittuu Suomen Amarilloon, Pancho Villaan ja Gringos Locosiin. Nämä lafkat eivät ehkä ole parhaimpia vertailukohteita. Meidän kestosuosikki täällä on fajita chicken quesadillat, jotka ovat aivan taivaallisen hyviä (ja juustoisia). Guacamolea ja ranskankermaa saa pyytämällä veloituksetta lisää. Näitä ravintoloita löytyy ainakin Sinchonista ja COEX:n ostoskeskuksesta.

Cobacabana Grill (Itaewon)

asd

Jos olet lihasyöppö, täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Kyseessä on siis 30 000 wonia maksava lihabuffet, jossa saa syödä lihaa ja lisukkeita niin paljon kuin haluaa. Lisukkeet tosin ovat aika surkeita, mutta liha oli mehukasta ja hyvää. Tarjoilijat kiertävät ravintolassa isojen lihaseipäiden kanssa ja leikkaavat lihaa suoraan lautasellesi. Hyvä saksalainen ystäväni Andre oli aivan pöhkönä tähän paikkaan. We had a good meating in Cobacabana grill! *instantrimshot.com* –> Kartalla <-- Stay with Kumpir (Hongdae)

asd

Ehdottomasti yksi lempiravintoloistani Seoulissa! Itse paikka on hyvin vaatimaton ja hankala huomata, mutta ruoka on erinomaista. Kyseessä on siis turkkilainen ruokalaji nimeltään kumpir. Pehmeä uuniperuna, johon tulee erilaisia täytteitä, usein turkkilaista jogurttia ja kasviksia. Oma suosikkini on sellainen, johon tulee jogurttia, juustoa, oliiveja, jalapenohilloketta sekä sieniä. Kuulostaa oudolta, mutta ruoka on aivan älyttömän herkullista. Kaikki kaverini, jotka olen tänne tuonut, ovat tykänneet todella paljon tästä paikasta. Jongze oli todella epäileväinen tämän suhteen, mutta hullaantui aivan täysin ensimmäisen kokeilukerran jälkeen. Täältä saa kivasti alennusta, jos annoksen ottaa mukaan. Jongze kävikin usein koulun jälkeen hakemassa meille täältä ruoat kotiin. Jopa hänen äitinsä puhui minulle tästä, sillä poika oli kuulemma kehunut ravintolan maasta taivaisiin ja kyseli miksei Koreassa voitaisi syödä perunaa useammin. –> Kartalla <--

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa