Italialaiset ravintolat Soulissa

Tässä päivityksessä listaan muutamia italialaisia ravintoloita, jotka ovat muodostuneet suosikeiksini Soulissa asumiseni aikana. Kaikkiin ei valitettavasti löydy google mapsista karttaohjeita, mutta ihan vain käveleksimällä näillä alueilla pääsee jo pitkälle :)

Te ate bene (Jogno)

asd

asd

Tämä Jognon alueella sijaitseva italialainen on oikein mukiinmenevä lounaspaikka, jos haluaa syödä pastaa. Lounassetti maksaa alle 10 000 wonia ja siihen hintaan saa valita pastan tai risoton lounaslistalta, juomaksi limsaa, alkusalaatin ja valosipulileipää. Ei ollenkaan huono diili ajatellen, miten paljon italialainen ruoka yleensä Seoulissa maksaa. –> Kartalla <-- Te ate bene on tuossa BaskinRobinsin vieressä vasemmalla kellarikerroksessa. Paikka taitanee olla sen verran uusi, että google mapsin street view ei näytä sitä tai sitten kyltti jää juuri tuon katoksen taakse pimentoon. Appleteen (Sinchon)

asd

Täältä saa ihanaa neljän juuston pizzaa. Koska juustonhimo iskee aina välillä, tänne kannattaa tulla. Pastatkin on hyviä. Ei mulla muuta. –> Kartalla <-- Appleteen on tuossa 해물떡찜 paikalla (punainen kyltti). Appleteen on uusi ravintola, joten ei tietysti google street viewissä näy. Paikka on aika pieni, saattaa joutua odottelemaan pöydän vapautumista. Gorgeous Kitchen (Hanyang/Wangsimni)

asd

Täältä saa aivan jättimäisiä annoksia italialaista. Yksi pasta riittää helposti kahdelle ihmiselle. Ei kannata siis tilata samaa määrää annoksia mitä syöjiä on, sillä näillä riittää kokoa. –> Kartalla <-- Google mapsin street viewillä ei näköjään pääse tuonne kadulle ollenkaan, joten sääli etten voi näyttää sijaintia. Ravintola sijaitsee kuitenkin tuolla kujalla, jossa näkyy tuo WAbar. Gorgeous kitchenillä on aika iso kyltti, joten sitä ei voi olla huomaamatta kun kävelee kujaa eteenpäin. Katu on aika hiljainen ja ilta-aikaan pimeähkö. Mr. Pizza (Sinchon, ketjuravintola)

asd

Suosittelen rapupizzaa sweet potatoe täytteellä. En ole okein ymmärtänyt sitä, että miksei Suomessa pizzojen reunojen sisään laiteta täytettä. Koreassa tämä on erittäin suosittua ja nuo reunat ovatkin usein melkeinpä se paras osa koko pizzaa. Reunoja voi dippailla valkosipulikastikkeeseen ja chilikastikkeeseen. Erittäin rasvaista huvia ja ”post-pizza stomach ache” on taattu.

Nolita (Myeongdong, ketjuravintola)

asd

Tämänkään sijaintia tuskin tarvitsee tarkemmin kertoa, sillä näitä löytyy aika monesta kaupunginosasta. Ihan hyvää italialaista ja hinta on tyypillinen. Lounasaikaan kannattaa tännekin mennä, sillä lounaaseen sisältyy ilmainen juoma.

Spoon Race (Ewha)

asd

asd

asd

Tämätämätämä tuhat kertaa tämä! Ehdottomasti yksi minun ja Jongzen suosikkiravintoloita Seoulissa. Täältä saa aivan mahtavan brunssin. Paikka on ihanan pieni ja kotoisa. Suosittelen todella lämpimästi, erityisesti illanvieton jälkeiseksi aamuksi! Omat suosikkimme täällä ovat nimenomaan nuo brunssit toastilla tai vohveleilla sekä raikas ricottasalaatti appelsiinikastikkeella. Mansikkajäätee on myös erittäin maistuvaa. Tänne saa helposti kulumaan rahaa. –> Kartalla <-- Primo Bacio Baci (Hongdae, ketjuravintola)

asd

Täältä saa aika hyvää italialaista otten huomioon, että kyseessä on ketjuravintola. Oma suosikkini on kuvassa näkyvä Granccio (kirjoitinkohan oikein?), sillä rakastan rapua ja kermaa :P Tähän ravintolaan liittyy paljon muistoja, sillä kävimme täällä Jongzen kanssa ensimmäisillä treffeillämme ja molempia jännitti niin kovasti ettemme saaneet kunnolla edes syötyä. Kommunikointikin hoitui enimmäkseen elektronisen sanakirjan välityksellä. Hongdaen primo bacio baci sijaitsee aivan uloskäynnin numero 9 tuntumassa kakkoskerroksessa heti Watsonsin vieressä. Ei voi olla huomaamatta!

Spaghettini (Sinchon)

asd

Mietin hetken että mikähän tämä kuva on. Tämä kertoo taas korealaisten tyylistä jakaa kaikki ruoka. Yksi meistä kolmesta syöjästä tilasi kokista ja tarjoilijahan toi tietysti lasin, jossa oli kolme pilliä :) Tarjoilijat olettavat automaattisesti, että tämäkin jaetaan syöjien kesken. Spaghettini on ainoa italialainen ravintola Seolissa, jossa olen nähnyt tarjottavan tuorepastaa. Yleensä muualta saa vain spaghettia. –> Kartalla <-- Spaghettini on jossain näillä nurkilla. Kartasta näkyy huonosti ja voi myös olla, ettei ravintolaa ole ollut tämän kuvauksen aikana vielä edes olemassa. The Quattro (Hongdae)

asd

Mukava tunnelma ja hyvää ruokaa. Täältä saa parasta sienirisottoa, mitä olen koskaan maistanut. Paikka on vähän piilossa, mutta löytyy kyllä kun muistaa, että kääntyy toisesta liikenneympyrästä oikealle menevälle kadulle ja toisesta risteyksestä oikealle. –> Kartalla <-- 니뽕내뽕 (Ewha, ketjuravintola)

asd

En oikein tiedä tästä pitäisikö tämän kuulua italialaiseen vai japanilaiseen ruokaan, koska tämä on fuusioruokaa. Nippong neppongissa yhdistyy japanilainen, korealainen ja italialainen ruoka. Suosittelen kokeilemaan –> Kartalla <--

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa