• Home
  • /
  • Ruoka
  • /
  • Japanilaiset ravintolat Soulissa

Japanilaiset ravintolat Soulissa

Olen lajitellut nyt 돈까스 (tonkkasua) myyvät ravintolat tähän japanilaisten alle, koska ilmeisesti tämä on ”alunperin” japanilainen ruokalaji, josta on tehty korealaistuneita versioita. Korjatkaa minut toki, jos olen väärässä! Raakaa kalaa myyvät ravintolat olen myös luokitellut tähän.

Beik (Ewha)

asd

Tämä on jotenkin todella söpö pieni soppi. Ravintolan omistaja on todella ystävällinen ja mukava ja taitanee puhua jonkin verran englantiakin. Annokset ovat todella täyttäviä. –> Kartalla <-- Valitettavasti street viewillä ei pääse tuolle kadulle, mutta tuota katua kävellen katse kannattaa pitää oikealla. Oikealle laskeutuu useampia pieniä kujia, joilla sijaitsee useita ravintoloita tai muita liikkeitä. Beik on yhden tämmöisen kujan uumenissa. Yleensä tien varressa on liittutaulukyltti, jossa lukee "Beik". Silmät auki vain, parhaimmat ravintolat löytyvät pikkukujilta! Cocokatsu (Daehung)

asd

Täällä kävin ihan liian usein asuessani Daehungin alueella työharjoitteluni aikana. Kyseisen ravintolan työntekijät ovat todella mukavia ja alkoivat jossain vaiheessa aina muistaa, mitä halusimme Jongzen kanssa syödä. Paikan 아줌마 (ahjumma) oli todella suloinen ja aina kun tulin ravintolaan, hän muisti, että minä olen se ”단무지 많이 주세요” -tyttö :’D Tykkään syödä paljon korealaista säilöttyä keltaista retikkaa (danmujia) tonkkasun kanssa eikä tämän ravintolan antamissa annoksissa sitä ollut ikinä tarpeeksi, joten täti muisti jo että minulle pitää antaa vähän reilummin. –> Kartalla <-- 은행골 (Sinchon, ketjuravintola)

asd

asd

asd

Parasta sushia hinta/laatusuhteeltaan, mitä olen Koreassa syönyt! Ihanan paksut kalapalat ja sushiriisi on juuri sopivan makean etikkaista. Setti, jolla syö mahansa täyteen, maksaa 15 000 wonia. Suosittelen lämpimästi kaikille sushin ystäville! Sashimi ei ollut täällä kovin kummoista. –> Kartalla <-- Ei näy taaskaan street viewissä, mutta muistaakseni se on aivan tässä lähimaastossa. Ravintolan erottaa kyllä kyltistä, josta kuva yllä. Bono Bono (Hongdae, ketjuravintola)

asd

Jos haluaa kokeilla liutaa erilaisia ja erikoisia susheja sekä mereneläviä, täällä kannattaa pistäytyä. Paikasta saa myös monenlaisia salaatteja sekä lämmintä ruokaa. Illallinen maksaa noin 40 000 wonia. –> Kartalla <-- Faro (Euljiro/Jogno)

asd

asd

Tämä on kallis fine dining -ravintola, mutta näköalat ovat upeat. Pääsin jälleen tänne erään suomalaisen delegaation kanssa, eihän tähän muuten oikein olisi ollutkaan varaa. Hyvää fuusioruokaa ja sitäkin mahtavammat näköalat. –> Kartalla <-- Niji California roll (Sinchon, ketjuravintola?)

asd

Tämä saattaa itseasiassa olla ketjuravintola, mutten ole asiasta aivan varma. Luulin nähneeni samalla nimellä varustetun sushiraflan Myeongdongissa. Täällä syö lounasaikaan 10 000 wonilla ja illallinen oli viimeksi käydessämme alennettu 11 000 woniin. Taso oli kyllä laskenut verrattuna siihen, mitä se oli silloin kun opiskelin Ewhassa. Käymisen arvoinen paikka kuitenkin, jos haluaa ahtaa mahansa täyteen sushia kohtuuhintaan –> Kartalla <-- Hanyang university ramen (Hanyang/Wangsimni)

asd

En nyt aivan kuollaksenikaan löydä tätä kartalta ja olen aika varma, ettei street viewillä edes pääse tälle kadulle, koska katu on niin pieni. Jätän tämän nyt kuitenkin tähän, jos vielä joskus saan paikan sijainnin selville. En tietenkään myöskään muista ravintolan nimeä. Täältä saa kuitenkin aivan ylivetoramenit! Lähes kaikki ravintolat, joissa olen syönyt japanilaisia misorameneita, ovat failanneet keiton liemen aivan täysin. Korealaiset eivät yleisesti ottaen pidä kovin suolaisesta ruoasta, mutta minusta rameneita syödessä liemen täytyy olla aika suolaista. Täällä se on suolaista ja siinä on jopa potkua.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa