• Home
  • /
  • Ruoka
  • /
  • Korealaiset ravintolat Soulissa

Korealaiset ravintolat Soulissa

Tässä sellaisia korealaisia ravintoloita, joissa olen käynyt useampaan kertaan Soulissa asumiseni aikana. Valitettavasti monet hyväksi todetut ravintolat ovat lopettaneet, joten en voinut lisätä niitä tähän listaan. Koreassa kannattaa aina muistaa se, että yleensä ne parhaat ravintolat ovat niitä pieniä ja vaatimattomia sivukujaravintoloita, joissa joku vanha mummo tekee ruokaa. Tämä lista auttaa alkuun ja eikun seikkailemaan ja maistelemaan! Jos ei itse osaa koreaa, mukaan kannattaa ottaa sellainen ihminen joka osaa, sillä ruokalistat näissä pienissä paikoissa ovat usein vain koreaksi.

BaB (Ewha)

asd

Täältä saa hyvää ja edullista ”normikorealaista”. Hyvä lounaspaikka ewhalaisille. Ravintolan näkee, kun seisoo Ewhan pääportilla ja katsoo tien toiselle puolen vasemmalle. BaB menee kellarikerrokseen. Henkilökunta on ystävällistä ja myös menu löytyy pöydästä englanniksi.

곰집식당 a.k.a. ”The Shoebox” (Ewha)

asd

Täältä saa todella todella hyvää 순두부찌개 (sundubujjigae):ta! Jos et kuitenkaan puhu sanaakaan koreaa tai osaa edes lukea hangeuleita, kannattaa tänne tulla sellaisen ihmisen kanssa, joka osaa. Ruokalista seinällä on nimittäin täysin koreaksi eivätkä paikan tädit osaa sanaakaan englantia. Paikan omistaja, todella vanha nainen, on hyvin herttainen ja kuljeskelee ravintolassa aina ympäriinsä valittaen selkäkipujaan ja istuen tuolille aina huokaisten ”아이고오오” (aigooo). Hyvät kaverini Andre ja Eliisa tykkäsivät tästä paikasta kovasti ja nimesivätkin tämän shoeboxiksi. –> Kartalla <-- Namsan bibimbap (Namsan)

asd

Täältä saa oikein hyvää ja raikasta bibimbapia ja näköalat ovat hienot. Tänne kannattaa tulla keväällä, kesällä tai syksyllä, jotta voi istuskella ulkona ja ihailla maisemia sekä perinteiseen korealaiseen tyyliin rakennettua rakennusta. En tiedä tämän ravintolan oikeaa nimeä. –> Kartalla <-- 쭈꾸미 (Sinchon)

asd

Täältä saa hyvää ja tulista mustekalaa. Itseasiassa niin tulista, että minä ja Jongze molemmat kärsimme mahakivuista samana iltana ja vessassa käyminen oli…. tuskallista. Tänne ei siis välttämättä kannata eksyä ellei kestä tulista ruokaa. Tämänkään ravintolan nimeä ja tarkkaa lokaatiota en muista, mutta löytyy noin korttelin säteeltä Sinchonin uloskäynnistä numero 4 –> Kartalla <-- 시골밥상 (Sinsadong, lähellä Garosugiliä)

asd

Tämä on ehkä lempiravintolani Seoulissa. Täältä saa älyttömän hyvää perinteistä maalaistyylistä korealaista ruokaa ja ison läjän banchaneita halpaan hintaan. Tänne mennessä kannattaa pyytää henkilökunnalta englanninkielinen menu ja valita menukokonaisuudet, joihin kuuluu paljon banchaneita sekä valinnan mukaan joko kimchi- tai doenjanjjigae. Garosugilillä käydessä kannattaa ehdottomasti poiketa tänne! –> Kartalla <-- D-deli 디델리 (Ewha, ketjuravintola)

asd

Herkullinen 라볶이 (rappeokki)! Tämä paikka on myös edullinen. Muistakaa syödä rappeokkin kanssa 참치김밥 eli tonnikalakimbapia! Ravintola löytyy Ewhan läheltä, kun kävelee pääportilta alas menevää katua ja pitää katseen oikealla. D-deli menee kellarikerrokseen.

이화안동찜닭 (Ewha)

asd

Lempiruokaani. Täältä saa mielestäni parasta 안동찜닭 (andongjjimdak):ia. Aterian jälkeen kannattaa ottaa vielä paistettua riisiä, joka tietysti muhitetaan ihanasti pannuun jäljelle jääneissä soosseissa ja sekaan lisätään merilevää ja kimchiä <3 suosittelen tuhannen auringon voimalla! --> Kartalla <-- kun pääportilta kävelee tien oikeaa laitaa suoraan ylös, sijaitsee 이화안동찜닭 oikealla heti Aritaumin jälkeen. Ravintola menee kellarikerrokseen. 난향 (Sinchon)

asd

Tämä on fine dining -koreankiinalainen ravintola. Jongze pitää tästä paikasta kuin hullu puurosta. Heidän sukunsa tulee kuulemma tänne aina syömään merkkipäivinä, sillä Jongzen setä kuulemma omistaa kyseisen paikan. Annokset ovat kuitenkin ihan kohtuuhintaisia, jos ei ota menukokonaisuutta. –> Kartalla <-- . 깐부치킨 Kkanbuchicken (Hongdae, ketjuravintola)

asd

Tosi hyvää kanaa ja ranskalaisia. Kkanbuchickenissä kannattaa ottaa kanalle monta erilaista dippiä. Täältä saa myös ruokaa mukaan! –> Kartalla <-- Kkanbuchicken on street viewissä näkyvän vanhan kanaravintolan kohdalla. 공덕 파전 (Gondeok, ”paistokatu”)

asd

asd

Tänne kannattaa tulla sateisina päivinä nautiskelemaan pannukakuista ja uppopaistetuista asioista. Jos et itse osaa koreaa tarpeeksi hyvin, kannattaa mukaan pyytää korealaisia kavereita, sillä täällä kukaan ei oikein puhu englantia ja kaikki ruokalistatkin ovat koreaksi. Kojulta kuitenkin poimitaan itse koriin haluamansa ruoat, jotka annetaan sitten kojun yli tädille ja tämän jälkeen mennään yläkertaan pöytään odottamaan että jutut paistetaan sinulle. Muistakaa sitten että pannukakkujen kanssa pitää perinteisesti juoda 막걸리 riisiviiniä eli makgeollia. –> Kartalla <-- Siis juuri tuo street viewissä näkyvä syvennys on se paikka, jossa herkullisuus alkaa. 경복궁 (Hongdae, ketjuravintola)

asd

Gyeongbokgung (joo, sama nimi kuin sillä palatsilla) on erittäin hyvä ravintola, josta saa laadukasta lihaa ja laadukkaita banchaneita. Suosittelen erittäin lämpimästi. –> Kartalla <-- 할머니국수 (Myeongdong, ketjuravintola)

asd

Täällä kävimme usein lounaalla työkavereideni kanssa ollessani Finprolla töissä. Ihan perusruokaa, mutta hyviä nuudeleita. En jaksa nyt etsiä kartalta, sillä näitä pitäisi kyllä löytyä ympäriinsä Seoulia.

형제갈비 (Sinchon, ketjuravintola)

asd

Täältä saa laadukasta lihaa, mutta itse pidän todella paljon tämän paikan 불고기 (bulgogi):sta. –> Kartalla <-- Hyundai department restaurant floor (Sinchon)

asd

Yläkerrasta löytyy perinteinen korealainen ravintola, jossa saa kohtuuhintaan setin, johon tulee lihaa ja läjä banchaneita. Oikein herkullista ja näköalat on kivat.

마리 (Yonsei)

asd

Täältä saa vähän parempaa korealaista ruokaa. Herkullista ja tuoretta. Jos haluaa syödä vähän paremmin, niin tämä löytyy aivan Ewhan takaportin lähettyviltä. –> Kartalla <-- 팔색삼겹살 (Sinchon, ketjuravintola)

asd

Paras paikka grillata! En kuuntele mitään vastaväitteitä! Tämä on sitäpaitsi kuuluisa. Tänne tulevat sekä japanilaiset että kiinalaiset turistit ja monet julkimot. Ei mikään ihme, sillä täältä saatava porsas on aivan ehdottomasti parasta, mitä olen eläessäni syönyt. Lisäksi lisukkeet ovat korkeatasoisia ja tämän paikan kylmät etikkanuudelit eli 물냉면 (mulnaengmyeong) ovat taivaallisia! Must go jos olet Seoulissa. –> Kartalla <-- 돌아온 김삿갓 (Sinchon)

asd

Parhaita pannukakkuja, mitä olen syönyt. Tännekin kannattaa tulla koreaa taitavan ihmisen kanssa, mikäli itse ei koreaa osaa, sillä menu on vain koreaksi, kiinaksi ja japaniksi. Tämä on enemmänkin seurustelupaikka, kuin ravintola, sillä ruoat maksavat jonkin verran. Ruokia on tarkoitus nauttia riisiviinin ohella. –> Kartalla <-- 새마을식당 (Sinchon)

asd

Täältä saa hyvää marinoitua lihaa. Jos tilaa vielä riisiä ja doenjangjjigaeta, saa sitten munakasta ja muita lisukkeita täydentää ilmaiseksi. Street viewissä ei näköjään kyseistä ravintolaa vielä ole ollut, mutta tässä kulmalla se sijaitsee. En myöskään muista tämän nimeä, mutta tämä on tyypillinen 새마을식당. Ravintolan edessä voi usein bongata sisäänheittäjän huutelemassa ja toivottelemassa ihmiset tervetulleiksi. Itse kävin täällä kavereideni kanssa niin usein että yksi tarjoilijoista oppi tunnistamaan minut ja olisi halunnut jutella kanssani aivan liikaa. –> Kartalla <-- 오리지날 분식 (Ewha)

asd

Täältä saa halvalla aika hyvää rappeokkia. Settiin kuuluu lisäksi erilaisia uppopaistettuja juttuja, kananmuna sekä pari nyyttiä. Oikein hyvä diili. –> Kartalla<-- 닭꼬치 (Sinchon)

asd

Älyttömän hyviä lihavartaita katumyyjältä. Niiden teko oli kyllä silkkaa taidetta ja ilmeisesti tämä olikin osa showta. Jos kojulla on paljon ihmisiä, kannattaa varautua odottamaan, sillä parin vartaan tekemiseen menee hetki. Mies on yleensä jossakin kartan osoittamilla nurkilla. –> Kartalla<-- 갈매기살 (Sinchon)

asd

En muista tämän ravintolan nimeä, mutta tämä on varsin oiva grillauspaikka. Paikan 갈매기살 (galmekisal) on oikein hyvää. –> Kartalla<-- HanCook (Namsan tower)

asd

Tämä ravintola sijaitsee Namsan towerin huipulla ja tänne päästäkseen, täytyy ravintolalasku maksaa alhaalla, jolla saa sellaisen lipun, joka oikeuttaa astumaan ravintolaan. Jongze toi minut tänne 100. päivänämme. Tosi hyvää ankeriasta, mutta näköalat ovat kyllä ehdottomasti tämän paikan suurin anti.

산낙지 (Hongdae)

asd

En tietenkään muista tämän ravintolan nimeä tai sijaintia tarkalleen, mutta ravintola kyllä sijaitsee tällä kadulla. Jos siis haluatte syödä elävää mustekalaa lähinurkilla menemättä kalamarkkinoille asti, täällä se onnistuu. Ravintolan tunnistaa tankista, jossa uiskentelee niitä mustekaloja, joiden kohtalo on tulla pian syödyksi. Jos osaa koreaa, niin kannattaa vaan bongailla tuo sana ”산낙지” ja oikea ravintola löytyy. Suosittelen huuhtomaan mustekalan huuhtomista alas sojulla. –> Kartalla <--

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa