• Home
 • /
 • Ruoka
 • /
 • Vettä kuin Esterin *piip*:stä

Vettä kuin Esterin *piip*:stä

Pian se taas koitaa: paluu Suomeen kahden viikon päästä. Tällä kertaa tunnelmat ovat varsin erilaiset verrattuna viimevuotiseen. Minulla on oikeastaan tällä hetkellä vähän ikävä takaisin. Tämä johtuu ihan siitä, että lomailu täällä vähän kyllästyttää jatkuvan sateen takia, varsinkin kun Suomessa on kuulemma ollut ihan kiva kesä. Koreassa on siis meneillään erittäin rankka sadekausi (장마 = jangma). Vettä on tullut pari viikkoa putkeen. Satunnaisesti kerran-pari viikossa on sellaisia päiviä että aurinko saattaa paistaa, mutta oikeastaan yhtäkään päivää ei ole mennyt niin etteikö vettä olisi tullut jossain vaiheessa. Juuri tänään näin kuvan Gangnamista, joka lainehti niin pahasti että liikenne oli ollut aivan tukossa ja vedessä oli saanut kahlata nilkkojaan myöten. Kovat ukkoset ovat viimeaikoina sattuneet aina aamuyölle, jonka takia unetkin jäävät näinä päivinä hyvin pätkinäisiksi. Haluan myös palata järkevähintaisen ja terveellisen kotiruuan pariin Suomeen. Kämppäni on siinä mielessä huonolla paikalla, että tästä läheltä ei löydy kunnon ravintoloita. Aivan liian usein ollaan jouduttu tilaamaan roskaruokaa kämpille, kun vaihtoehdot ovat yksinkertaisesti liian vähissä ja Sinchon epäkäytännöllisen kaukana kaatosateella. Lisäksi läpipaskojamiehen kanssa eläminen lihottaa ihan liikaa muutenkin. Mutta mutta, tämän blogimerkinnän perimmäisenä tarkoituksena on taas tarjota näytille järrrrrrrkyttävä kuvaläjä.

asd

asd
Pääsin taas työkaverini kutsumana VIP-tapahtumaan yksityiseen taidemuseoon, jossa oli taidenäyttelyn ennakkoavajaiset. Paikalla oli myös julkimoita, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Pari näyttelijää (toinen oli ehkä Miss Korea joskus?) ja baseball-legenda Park Chan Ho (박찬호). Näyttelyn ideana oli Park Chan Ho:n uran ikuistaminen erilaisten taideteosten muodossa. Koska en erityisemmin saa kiksejä julkkisten seuraamisesta, en osaa nimetä muita kuvassa seisovia henkilöitä, muuta kuin että vasemmalla on Park Chan Ho. Vanhempi täti taisi olla joku museon isokiho.

asd
Pakollinen kuva lempiravintolastamme Sinsassa.

asd
Garosugil ja kaksoset.

asd
Reilu viikko sitten kävimme Gondeokissa sadepäivien kunniaksi syömässä perinteisesti korealaisia pannukakkuja ja riisiviiniä Jongzen kavereiden kanssa. Päätimme sitten tulla kämpille jatkoille viimeistelemään pullollisen giniä, jonka sain pomoltani läksiäislahjaksi. Minulla ja Jongzella oli nimittäin suuria vaikeuksia juoda sitä kahteenpekkaan, joten päätimme että apua tarvitaan nyt. Tässä otos nauttimisen aikana.

asd
…ja sen jälkeen.

asd

asd
Hapjeonin lähellä on joku puisto, jonka päätimme käydä katsastamassa. Ihan ookoo paikka ja lapsettaakkin saattoi vähän.

asd
Minulla oli synttärit viikko takaperin ja Jongze oli käynyt ostamassa minulle viimevuotisen Jestinan kaulaketjun täydentäjäksi nämä korvakorut ja käynnykän kuulokereiän koristeen.

asd
Iltapäiväteet parin korealaisen kaverin kanssa, jotka palasivat juuri Suomesta. Näin jälkeenpäin harmittelen että miksiköhän minulla ei ole kuvaa heidän kanssaan… Aika fiksua että keskityn ottamaan kuvia ruuista kuin mikäkin hipsteri, mutta sitten en muista ottaa kavereistani kuvia.

asd
자장면. Kiinalaisia nuudeleita.

asd
Näkymiä Sinchonin Megabox -elokuvateatterin katolta.

asd

asd

asd

asd
Kävimme äskettäin Bundangissa, sillä hyvällä korealaisella kaverillani on siellä pelihalli ja karaoke. Saimme koko päivän leikkiä ilmaiseksi! Hurjasti kiittelimme kaveriani ja hän olisi jopa halunnut meidän viipyvän vielä pidempäänkin.

asd
Päivän päätteeksi päädyimme ottamaan kuppia Wangsimniin kahdeksan ihmisen porukalla. Minulla oli todella kova työ pysyä kärryillä keskusteluissa, sillä tämä porukka sisälsi seitsämän hiprakkaista kauhean nopeasti koreaa puhuvaa miestä. Joka toinen sana oli tietysti 씨발 tai 씨발새끼 eli käytännössä v*ttu ja v*tun paskiainen. Eli setit on selvästikin samat oli missä päin maailmaa tahansa.

asd
Ja kiroilu pätee myös kun pelataan League of Legendsiä korealaisten kanssa. Minua ei enää jopa ownata ihan täydellisesti koreaservulla! Tosin täytyy kyllä myöntää että tällä kertaa tasoitusta toi aika paljon se, että matsit käytiin kaveriporukalla, josta suurin osa (paitsi minä) oli aika humalassa ja yksi vastapuolen joukkueen jäsen sammui kesken toisen pelin.

asd
Lammaskahvila Hongdaessa(!) Lampaita pääsee silittelemään ja ruokkimaan ihan siis jopa Seolin keskustassa. Sympaattisia otuksia.

asd

asd
Muutamat kissakahvilan otokset.

asd
Hongdaen sangsangmadang jossa on muun muassa konserttihalli, elokuvateatteri ja Hongdaen taiteilijoiden tekemää krääsää myynnissä.

asd

asd
Jättimäinen Times Square -ostoskeskus Yeongdeungpossa.

asd
Sorruin ostamaan Korealaista hömppää, koska viimeaikoina ihoni ja hiukseni ovat kärsineet kovasti korean vesijohtovedestä ja ilmansaasteista. Päätin sitten kerralla panostaa kunnolliseen ihonhoitosarjaan vähän niinkuin synttärilahjana itselleni. Yleisesti ottaen kyllä uskon että nämä ovat 99% placeboa ja en yhtään yllättyisi, mikäli näiden tehosta ei ole yhtään mitään takeita tai tieteellistä näyttöä. Jossain nyt sitten iso pamppu kattohuoneistossaan paukuttelee henkseleitään ja nauraa kun tyhmät lankeaa ostamaan näitä. Noh, nämä tökötit kestävät minulla ainakin vuoden ja ehkä auttavat talvella kuivaan ihoon. Hyi yäk nythän tämä alkaa yhtäkkiä kuulostaa muoti- tai kauneusblogilta! Pois se minusta *hyrgh*. Eli palataanpas ruoka-aiheisiin!

asd
Erilaisia pikkuruokia eli banchaneita (반찬).

asd
Friteerattua munakoisoa ja kalaa.

asd
Galbi (갈비).

asd
Ruuan päätteeksi tuodaan riisi ja mädätetyistä soijapavuista tehty keitto eli doengjanjjigae (된장찌개)

asd
Käytetyistä luumuista tehtyä juomaa nimeltään maeshil (매실). Käytännössä siis tietynlaista luumuviiniä, joka valmistetaan muhiuttamalla luumuja noin vuoden verran. Kuulostaa varmaan vähän pahalta, mutta tämä on oikeasti korealaisen uskomuksen mukaan terveellistä ja hyvää vatsalle. Maku on hyvin miellyttävä ainakin minun mielestäni. Voimakas ja makea. Jongzen äiti kertoi minulle itseasiassa hauskan tarinan liittyen tähän luumujuomaan. Kun Jongze oli ollut nuori, hänen äitinsä oli tehnyt itse kotona maeshiliä ja pitänyt ilmeisesti lasisia pulloja heidän kotinsa lattialla. Jongze oli sitten tapansa mukaan kömpelöinyt ja mennyt potkaisemaan pullot vahingossa kumoon. Kaikki juoma oli valunut lattialle ja monien kuukausien työ valui noin vaan hukkaan. Lisäksi lattian siivoaminen oli ollut hirvittävä homma, sillä maeshil on hyvin tahmeaa. Tapu tapu Jongze…

asd
Yllä oleva ruokakuvat ovat kaikki siis Gyeongbokgungin (tässä yhteydessä ravintola, ei siis se palatsi) course menu. Erittäin maistuva ja kohtuuhintainen ottaen huomioon, että ruuan laatu on erinomaista.

asd
Heippatirallaa Korean metrosta. Ei ole kuvaa nyt, mutta tulin taas viikko takaperin kuvatuksi televisioon metrossa. Tällä kertaa ei ole mitään hajua, mitä porukka kuvasi, mutta ilmeisesti ohjelma kääriytyi tytön ympärille, jolla oli järkyttävin muovinaama mitä olen tähän mennessä Koreassa nähnyt. En ihan oikeasti ymmärrä miksi korealaiset silpovat kasvojaan, sillä ainakin näin länismaalaisen näkökulmasta metrossa näkemäni tyttö oli aikamoinen hirvitys. Jongzen mielestä aika kaunis, mutta minä näin naisen naamassa vain veitsen jäljen ja tulos oli järkyttävän luonnoton, ilmeetön ja aika karmiva. Olen aika varma, ettei tytöllä ollut naamassaan enää kovin paljon tuntoa jäljellä ja tytön robotinomainen ilmeettömyys myös kieli siitä ettei hän ehkä enää pysty liikuttamaan kasvolihaksiaan samalla lailla kuin ennen. Oma valintahan tuo on, mutta surullisinta on se, että korealainen yhteiskunta oikeasti uskoo, että kauneusleikkaukset tekevät heistä kauniimpia ja että leikkaukset ovat täysin hyväksyttyjä. Jos kiinnostaa nähdä plastiikkakirurgian verhon toiselle puolen, niin kehotan klikkaamaan itsensä tänne tänne. Kuvat eivät ole groteskeja, mutta surullisia kylläkin.

Crayon Pop (크레용팝) – Bar Bar Bar (빠빠빠)
Tämä on nyt viimeaikoina ollut kovasti pinnalla. Tämä ryhmä jakaa korealaisia hyvin vahvasti kahteen ryhmään. Jotkut ovat ihan hulluna tähän ja jotkut eivät voi sietää laisinkaan. Itse taidan kyllä kuulua tuohon jälkimmäiseen. Kai tämän laulun tarkoituksena on olla kaikin puolin kieli poskessa tehty (ainakin toivon niin). Lyriikat ja stailaus ovat ainakin poikkeuksellisen älyvapaat.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

10 Comments

 • Avatar

  Junde

  23.07.2013 at 00:04

  En tiedä missä tätä kysysin, mutta kysyn nyt tässä koska sinä olet varmaan jonkin sortin asiantuntija. Kun puhuit että korealaiset on tarkkoja ulkonäöstä ja painosta. Niin minkälainen rooli on ihmisen pituudella? Ja entäs miesten lihaksikkuus? En tarkoita mitään kehonrakentajaa.

  Vastaa
 • Pesukarhu

  Pesukarhu

  23.07.2013 at 16:53

  Ihmisten pituus, kuten myös muutkin ulkoiset seikat vaikuttavat täällä ihan liikaa ihmisten elämään. Korealaiset miehet eivät ole huomattavasti suomalaisia lyhyempiä (keskipituus muistaakseni täällä jotain 173cm luokkaa), eli jos olet huomattavasti lyhyempi kuin keskipituinen suomalainen, olisit myös täällä lyhyt. Lihaksikkaat miehet nauttivat varmaan lähes missä päin maailmaa tahansa monien naisten suosiosta eikä Koreakaan ole varmaan tässä poikkeus. Länsimaalaiset saavat paljon anteeksi (erityisesti miehet), joten oikeastaan täällä miehen ulkonäöllä ei ole hirveästi väliä. Jos näin rumasti ja kärjistetysti haluaa sanoa, niin länkkärimiehelle täällä irtoaa melkein millaisella naamalla tahansa…

  Vastaa
 • Pesukarhu

  Pesukarhu

  24.07.2013 at 18:21

  Onhan mulla mutta käytän sitä tosi harvoin. Mahdankohan edes muistaa steam -tunnuksiani… Olen enimmäkseen konsolipelaaja, mutta Koreassa ollessani pelailen jonkin verran PC:llä. Lisäksi koneella pelaamista on aina jarruttanut se, että mulla on vaan kannettava, jolla tahtoo paremmat pelit aina takkuilla. Olen LoL:ssa jenkkiservulla nimellä pesukarhu. Siellä saa lisätä kaveriksi jos satut olemaan :D

  Vastaa
 • Avatar

  Junde

  24.07.2013 at 21:19

  Olis mukava jos onnistusit vaik pääsee sinne steam tililles, varmaa sähköpostiin saat tunnukset ja jos linkkaisit profiilis nii vois addata kaveriks. Mul olis viel muutamia kysymyksiä koreasta jos vaan viittisit vastailla. Tässä tää on vähän ”hidasta” jos ymmärrät. Enkä mä LoLista, dotasta tai muista näistä välitä ku oon aina ihan pihal niis :D

  Vastaa
 • Avatar

  wiwi

  01.08.2013 at 07:47

  Moi! Olisiko liikaa vaivaa pyytää, että tekisit ehkä kokoavan postauksen joistakin eläinkahviloista ja niiden sijainnista? Poikkean Soulissa pitkästä aikaa syksymmällä ja haluaisin käydä ainakin lammaskahvilassa :D

  Olin itse vaihdossa Soulissa jonkin aikaa sitten, mutta en koskaan päässyt kissa- tai koirakahviloihin, koska en tiennyt missä ne ovat. Ja aina oli korealaisten kanssa niin paljon muuta asiaa, että tämä unohtui. Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa

Vastaa