어~ 여름이 왔네

lol

Tänne tuli kesä. Tuli jo oikeastaan reilu viikko sitten. Mainitsinko jo, että täällä on kesä? Eilen tuli jo kova hiki ihan t-paidassakin ja yöllä tarkenee jo helposti nukkua ikkunat ja ovet selällään. Sitten vaan odotellaan niitä massiivisia sähkölaskuja, jotka tulee ilmastoinnin käyttämisestä. Ollaan taas ehditty käymään vaikka missä ja tekemään vaikka mitä. Järkyttävää ajatella, että työharjoittelustakin on enää 2 kuukautta jäljellä. Miten aika voikaan mennä näin nopeasti. Kaverini kyllä kovasti povasi että hankittaisiin minulle ja toiselle suomalaiselle kaverilleni täältä töitä, niin meidän ei tarvitsisi lähteä Suomeen ja minäkin voisin tehdä opintoni loppuun täältä käsin (niin mökyööli, nyt sulla on paineita kun näin julkisesti täällä asiaa kuulutan ;D ). Katsotaan nyt miten käy ja mihin elämä heittää, mutta mielelläni menisin jo töihin, opinnot saa suoritettua siinä sivussakin loppuun.

Sitten niitä kuvia, niin hirveästi kuvia:
lol
Kesäfiiliksissä kämpillä.

lol
Paistoin vapun kunniaksi munkkeja ja vein nämä toimistolle. Ei kyllä päivän päätteeksi jäänyt laatikon pohjalle kuin sokerit. Annakin pistäytyi toimistolla syömässä yhden.

lol
Iron Man 3 on ollut kovassa suosiossa täälläkin. SPAO myy tällä hetkellä paljon Iron Man -printtipaitoja. Tästä tulee aina kuljettua ohi lounastauolla, siksi kuva.

lol

lol

lol

lol

lol
Kävimme taas Seoul Grand Parkissa (서울대공원). Tämä on kyllä ehdottomasti yksi lempipaikkojani Seoulissa, sillä pidän eläintarhoista.

lol
Hongdaessa sijaitseva Trick Eye Museum on hauska elämys. ”Museossa” käyminen maksaa 15 000 wonia (~10 euroa) ja hulluttelemaan kyllä pääsee luvan kanssa.

lol

lol
Minun possu ei suostunut tulemaan mukaan :'(

lol
Tämähän on siis se oikea syy, miksi Edvard Munchin huuto oikeasti huutaa. Huutaisin minäkin tässä tilanteessa.

lol
Rautaa nousee.

lol
Astetta pöljempi prinsessa Jasmine.

lol
Käytiin pikaisesti Venetsiassa.

lol
Hieman uskonnollista symboliikkaa huokuva asetelma.

lol

lol

lol

lol

lol
Baparimen (바바리맨) Itsensäpaljastelija.

lol
Tuossa jokin aika sitten täällä oli siviilivalmiusharjoitus. Eli koko kaupungissa sireenit soivat ja liikenteen oli pysähdyttävä täysin 15 minuutiksi. Keskusradiosta kuului joku hätäkanava. Näitä järjestetään Seoulissa noin 5 kertaa vuodessa aina eri teemoilla. Tämä kyseinen valmiusharjoitus oli maanjäristyksiä ja muita luonnonkatastrofeja varten. Viime kuussa harjoitus taisi koskea metrosta evakuoitumista, mutta en ollut näkemässä. Joka tapauksessa, seurasin toimistomme ikkunasta harvinaista näkyä. Myeondongin vilkas ja äänekäs katu olikin yhtäkkiä kuin kuollut. Ei kuulunut tööttäilyä eikä pörinää vaan kovaääninen sireeni kaikui Seoulin kaduilla useamman minuutin ja varmaan säikäytti muutamia turisteja, jotka eivät tiedä että tällaiset ovat pelkkiä harjoituksia eikä suinkaan tositilanteita.

lol
Jogno-tower vai mikäköhän tämä lienee viralliselta nimeltään. Huipulla on kuulemma joku hieno ravintola.

lol

lol

lol
Cheonggejjeon (청계천). Tämä on Seoulin downtownissa kulkeva tekojoki. Tällä hetkellä joella on isoja lyhtyjä, jotka ovat Buddhan syntymäpäivän kunniaksi (joka on muuten tänään 17.5, joten minullakin on vapaapäivä, jee!)

lol
Dangsooyuk (탕수육) korealaistyylistä kiinalaista ruokaa

lol
Bibimgookso (비빔국수) makeantulisessa kastikkeessa olevia nuudeleita. Hitsi että minulla on ongelmia kääntää länsimaalaisille aakkosille näitä ruokien nimiä. Jos kiinnostaa, googlettakaa noilla korealaisilla nimillä.

lol
Vein erään suomalaisen vieraan hänen pyynnöstään syömään korealaista rapupizzaa.

lol
Kävin työni puolesta Seoul Food expossa KINTEX:ssä Ilsanissa. Olipa kivat messut ja sai ilmaiseksi maistella juustoja, viinejä ja muun muassa myös tequilaa.

lol
Eräänä iltana ”vahingossa” pelasimme Jongzen kanssa LoL:ia PC-huoneessa melkein neljä tuntia yömyöhään ja siitä syystä väsytti hieman seuraavana päivänä. Joskus on kiva pitää tämmöisiä hölmöilyiltoja.

lol
Tällainen lelu tuli hiljattain. En kehtaa vielä paljastaa kovin paljoa, mutta pomoni värväsi minut tekemään kuvitusta erääseen kirjaprojektiin ja siihen tämä Wacomin bamboo -piirtopöytä tulee erittäin tarpeeseen. Hienoa että tulee tällaisia tilaisuuksia saada taidettaan näytille ja nimensä kirjaan. Jos jotakuta kiinnostaa käydä katsomassa muutamia töitäni, ne löytyvät täältä deviantartista. (Huom! jonkin verran NSFW, jos olet kirjautuneena Deviantartiin.)

lol
Nopea kolmen minuutin totuttelukokeilu uudella piirtopöydällä.

에프엑스 (f(x) ) – Hot Summer

버스커버스커 (Busker Busker) – 여수밤바다 (Yeosu Night Sea)

로이킴 (Roy Kim) – 봄봄봄 (BOM BOM BOM = ”kevät kevät kevät”)

조용필 (Cho Yong Pil) – Bounce (바운스)

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa