• Home
  • /
  • Kulttuuri
  • /
  • Vuosipäivä, kaveri kylässä, kevät, herp derp…

Vuosipäivä, kaveri kylässä, kevät, herp derp…

Nyt on kyllä ihan liikaa sanomista yhdelle blogipäivitykselle mutta ei mahda mitään. Tässä viimeisen parin viikon aikana on tapahtunut niin paljon kaikkea, että enpä ole juuri ehtinyt oleskelemaan kämpillä. Suomalainen kaverini tuli tänne kahdeksi viikoksi lomailemaan ja tykkäsi Koreasta kovasti (no kukapa ei, tämä on hieno paikka). Tuli sitten kaverin kanssa tietysti pyörittyä paljon ja rahaa paloi kun piti päästä tekemään ja maistelemaan sitä ja tätä. Kesä tuli Koreaan tänään. Tuli takissa jo ulkona niin kuuma että tarkeni aivan mainiosti kävellä pelkällä pitkähihaisella. Kohta asuntooni alkaa varmaan tunkea yhtä jos toista ötökkää ja torakkaa kun ilmat ovat taas lämmenneet. Taas on aivan hirveä läjä kuvia näytettävänä, joten mennäänpäs taas tutun kaavan mukaan eli tarinoimalla jokaisen kuvan kohdalla.

asd
Meillä oli vuosipäivä viime viikolla. 1주년 이벤트~

asd

asd

asd

asd

asd
…ja sen kunniaksi kävimme syömässä Lotte Hotellin ”La Seine” -ravintolassa, joka on tunnettu siitä, että heillä on yli sata eri ruokalajia buffetissaan. Me tietysti herkuttelimme suurimmaksi osaksi sushilla, hummerilla ja juustoilla. Tämän aterian eteen syötiin useampana päivänä kuppinuudeleita että saatiin rahaa säästettyä tarpeeksi. Korea on niin jännällä tavalla ristiriitainen maa. On hirveästi näitä tällaisia romanttisia hömpötyksiä: lasketaan parisuhteet sadoissa päivissä ja jokaista näistä tietysti juhlistetaan, Valentine’s Day ja White day, joulu jne. mutta kuitenkin oman kumppanin löytäminen on täällä jotenkin älytön prosessi. Korealaiset harrastavat paljon sokkotreffejä ja vanhempana etsitään aktiivisesti vaimoa tai miestä. En yhtään ihmettelisi jos osa vielä avioituisi enemmänkin yhteiskunnan paineesta kuin rakkaudesta.

asd
Tapasin hyvän thaimaalaisen ystäväni, Yingin. Hän on ystäväni monen vuoden takaa lukioajoilta, jolloin hän oli Suomessa vaihtarina meidän lukiossa. Ystävystyimme tuona aikana ja olemme siitä lähtien olleet enemmän tai vähemmän yhteyksissä. Tapasin Yingin yli kuuden vuoden tauon jälkeen vuoden 2012 tammikuussa Thaimaassa, kun kävin vaihtovuoteni aikana siellä matkalla. Nyt tapasimme jälleen yli vuosi viime näkemästä, mutta tällä kertaa Seoulissa, jonne Ying tuli japanilaisen poikaystävänsä kanssa. Vietimme todella mukavan päivän yhdessä.

asd

Kävimme porukalla Lotte Worldissa, joka on Seoulissa sijaitseva huvipuisto. Osa huvipuistosta on sisätiloissa ja osa ulkona. Tässä kuvaa sisältä. Satuimme paikalle hyvään aikaan, sillä huvipuisto ei ollut erityisen ruuhkainen maanantaina.

asd

asd

Lotte worldin hurmaava linna. Melkein kuin joku mini-Disney World.

asd

Kevään kauneinta aikaa. Näyttää melkein siltä, kuin kaikki kirsikkapuut olisivat lumen peitossa. Kaikki puut olivat aivan täydessä kukassa, joten maisevat olivat kerrassaan upeat. Harmi että tämä vaihe kestää korkeintaan sen kaksi viikkoa. Nyt kukat ovat jo karisseet maahan ja tilalle puskee vihreitä lehtiä.

asd

Sisätiloissa illalla.

asd

Jongzekin lähti urheasti krapulaisena mukaan vaikka oli edeltävänä päivänä ollut ”luokkaretkellä” (lue: ryyppyretkellä) kavereidensa kanssa jossain mökillä.

asd

Tämä oli muistaakseni nimeltään Gyro Drop. Kyseinen laite nosti korkealle ja tipputti sieltä sitten alas. Tästä on jotain ihania tarinoita muutamien vuosien takaa siitä, miten jonkun tytön hiukset oli takertuneet jonnekin tuolla ylhäällä ja piste piste piste…

asd

Näköalat Finpron toimiston ikkunasta. Ei yhtään paha, tosin liikenteen melu on aika kova. Yhden päivän aikana hälytysajoneuvojen ulinaa kuulee ainakin viidestä kymmeneen kertaan ja jatkuva tööttäily tietysti käy pitkin päivää.

asd

Kävimme tietysti perinteitä noudattaen Han-joen rannassa porukalla syömässä kanaa ja kaljaa (치맥) Jongzen luokkakavereiden kanssa. Oli varsin hauska tosin kylmä ilta. Pojat innostuivat pelaamaan vielä kolmiloikkaa ja tasahyppyä. Lopulta koko reilu kymmenen hengen porukka pelasi peliä nimeltään ”무궁화꽃이 피었습니다” eli vapaasti käänettynä ”flower is open” josta irtosikin aika paljon huumoria illan aikana. Meillä tämä peli kulki nimellä ”peili” joskus ala-asteella.

asd

Perinteistä korealaista katuruokaa. tteokbokki (떡벆이), soondae (순대), odentang (오뎅탕) ja jotain maksan paloja joiden korealaista nimeä en nyt muista. Olen vähän koukussa näihin kummallisuuksiin.

asd

Ewhan kampus kuvattuna yläilmoista. Kampus on kyllä niin kaunis tähän aikaan vuodesta kun kaikki kukkapuskat kukkivat kirkkaan pinkkeinä.

asd

Sekalainen poppoo grillaamassa. Ilta aloitettiin grillaamalla porsaan kylkeä eli samgyeopsalia (삼겹살) paikassa nimeltään palsaek samgyeopsal (팔색 삼겹살). Tämä on yksi lempiravintoloistamme ja lähellä kämppääni. Tämä on myös yksi tunnetuimpia grillipaikkoja ja siitä syystä hiukkasen kallis, mutta ruuan laatu on erinomaista. Täältä saa myös parhaat mulnaengmyongit (물냉명), joihin minä ja Jongze olemme onnistuneet ihastumaan toden teolla. Onneksi kohta on taas niin lämmintä että kyseisiä kylmiä etikkaisia nuudeleita saa vetää hyvällä syyllä lounaaksi ja päivälliseksi kun ei tee mieli korean helteillä syödä mitään kuumaa.

asd

Juhlimme kaverin kolmekymppisiä hieman etukäteen ostamalla tämän ällömakean suklaakakun, jota emme edes kuuten pekkaan(!) saaneet syötyä loppuun! Tavan mukaan menimme siis kakun kanssa baariin, sytytimme kynttilät siellä, lauloimme koreaksi hyvää syntymäpäivää ja nautimme kakun paikan päällä juominkien kera. Saisipa Suomessakin viedä omat eväät samalla lailla melkein minne vain.

asd

Gangnam perjantai-iltana.

asd

Ja Answerin lähelle parkkeeranneen auton omistajan iskällä on selvästi vähän ylimääräistä rahaa.

asd

asd

Ilsanin kukkafestareilla oli kaikenlaisia hauskoja taideteoksia.

asd

asd

asd

asd

asd

Hosukongwon (호수공원) eli järvipuisto. En tiedä miksi, mutta minä olen ihan ihastunut Ilsaniin paikkana. Ehkä se johtuu siitä että se on niin uusi ja puhdas verrattuna Seouliin. Erityisesti tämä järvipuisto on todella mukava paikka rentoutua ja kävellä.

asd

Kaksi päivänsädettä. Minua ja Annaa haastateltiin (taas) televisioon. Oli todella kummallinen haastattelu, sillä he tunkivat vain mikit naamojemme eteen ja käskivät sanoa jotain. siis… jotain? Parempia ohjeita olisimme arvostaneet kovasti. Yritimme kieltäytyä haastattelusta monta kertaa mutta lopulta annoimme periksi ja suostuimme sanomaan muutamat sanat kameralle. Itselleni tuli kyllä mieleen että tässä olisi ollut aivan mainio tilaisuus trollata ja lähettää jotain ”terveisiä” suomalaisille sanomalla jotain aivan täysin asiaan liittymätöntä. Täällä ulkomaalaiset (erityisesti jos hiusten väri on kummallinen) tuntuvat joutuvan aika usein kameroiden eteen. Luulisi korealaistenkin pian kyllästyvän tähän, sillä Seoul vilisee ulkomaalaisia nykyään, toisin kuin vielä joitakin vuosia sitten.

asd

Ja lopuksi kävimme tietysti katsomassa laulavaa suihkulähdettä, joka soitti myös PSY:n uusimman hitin, joka on tuossa alla ellei joku vielä ole nähnyt ja kuullut.

PSY – GENTLEMAN

G-dragon – One of a Kind

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT- ja pelialalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa