Kevät tulee ja viihdettä pukkaa

Kevät tulee kohinalla täällä, sillä ensi viikolla alkaa jo kirsikankukkajuhlat. Säät ovat lämmenneet huomattavasti, paikoitellen tarkenee jo ihan ilman kevättakiakin jos aurinko paistaa eikä ole hirveän kylmä tuuli. Viimeaikoina ilmassa on ollut paksulti yellow dustia eli kiinasta tänne lentänyttä hyvin hienojakoista hiekkaa. Eilen töistä lähdettyäni koko Seoulin ilma näytti olevan ihan keltaisen udun peitossa ja hiekan pystyi melkein haistamaan ilmasta. Ei siis mikään ihme jos nenä kutisee ja aivastuttaa kovasti kun tuommoista hienojakoista pölyä hengittelee päivät pitkät. Viimeaikoina minua on nyppinyt aika paljon suomalaisen median tapa puhua Korean niemimaan tilanteesta. Sanonkin tässä nyt kaikille blogini lukijoille ja mahdollisesti huolestuneille sukulaisille ja tutuille, että älkää ottako niitä uutisia liian tosissaan. Iltalehden ja muiden sensaatiolehtien otsikot kannattaa tietysti sivuuttaa aivan täysin. Niissä ei puhuta mitään muuta kuin enimmäksen höpönlöötä. Länsimaalainen media todellakin paisuttelee Koreoiden tilannetta. Täällä paikalliset jatkavat normaalia elämäänsä, ei täällä ihmiset juuri jaksa huolestua mistään sodasta. Joskus samat uutiset, jotka ovat etusivulla Hesarissa tai muissa lehdissä, eivät täällä edes yllä suurimpien uutisten joukkoon paikallismediassa. Se kertoo jo jotain siitä miten korealaiset suhtautuvat tilanteeseen aivan erilailla kuin länsimaalaiset. Amerikan ja kaikkien EU:n lähetystöjen viralliset lausunnut sanovat edelleenkin, että vaikka Pohjois-Korean uho on tavallista kovempaa, se ei ole tavatonta ja että Korea on edelleenkin turvallinen matkustusmaa. Syy miksi Korea on ottanut entistä aggressiivisemman linjan Pohjois-Korean suhteen on ainakin osaksi Korean uusi presidentti. Monet uskovat, että hänen pitää todistella valtaansa kun taas toiset uskovat että hän on vain todella kunnianhimoinen entisen diktaattorin tytär. En jaksa tässä avautua nykyisen presidentin taustoista tai kaikista niistä salamurhista, joita on politiikan kentässä tapahtunut Korean historiassa. Jokainen voi itse avata hyväksi näkemänsä lähteen netistä ja tutustua tarkemmin aiheeseen, jos kiinnostaa. Kyllä Suomessa saadaan olla tyytyväisiä siitä että meillä on edelleenkin hyvin alhainen korruptio verrattuna moniin maihin, kuten esimerkiksi Koreaan.

Minulla on ihan hirveä läjä kuvia näytettävänä. Jouduin jo ronskillä kädellä karsimaankin kun tulin siihen tulokseen etten jaksa niitä kaikkia tänne laittaa. Enemmän tarinaa löytyy siis jokaisen kuvan kohdalta.

asd
Viimeaikainen hiuskokeilu menikin aika korealaiseksi tyyliksi. Viimeaikoina minua on kasvavissa määrin luultu taas korealaiseksi, ennen kuin on älytty katsoa silmien väriä tarkemmin.

asd
Kuva otettu Plaza hotellin konferenssihuoneesta. Näkyy hyvin City Hall ja City plaza. Ilmeisesti nurmikon istutus oli käynnissä. Tällä aukiolla on yleensä ilmojen salliessa aina kaikenlaisia ilmaisia tapahtumia. Talven aikaan aukiolla oli luistelukaukalo.

asd
Hyvin myrkkyjä syöneitä korealaisia mansikoita. On muuten niin ihanan makeita ja mehukkaita, mutta aika väkisin kasvatetun näköisiä.

asd
Pyysin pari hyvää korealaista kaveriani kämpilleni syömään lihapullia, ruskeaa kastiketta ja perunamuusia. Ruoka teki oikein hyvin kauppansa ja Jongze jaksaa aina säännöllisin väliajoin ronkua minua tekemään sitä lisää. Harmi vain että ainekset ovat niin kovissa hinnoissa ettei juuri houkuta tehdä kahdenkymmenen euron lihapullia… Vasemmalta katsoen nimet näin taas suomalaisittain väännettynä: Jongsok, Hjonuk ja Jongze.

asd

asd
Kävin taas vaihteeksi Sinsa-dongin alueella kävelemässä kuuluisalla Garosugilillä. Garosugil on täynnä kalliita merkkivaatekauppoja ja menestyneiden designereiden putiikkeja. Eihän tuolta ole varaa ostaa yhtikäs mitään (paitsi Forever 21:sta), mutta katu on oikein kiva paikka vain käveleksiä ja käydä vaikka kahvilla. Olen tainnut muutamaan otteeseen mainitakin, että tästä lähistöltä löytyy yksi lempiravintoloistani.

asd
Kävin työni puolesta KIMES 2013 -lääketiedemessuilla. Olin tehnyt tarkan suunnitelman ennen messuille menoa, sillä minulla oli pitkä lista yrityksiä, joiden kojuilla täytyi käydä ottamassa ja antamassa käyntikortteja ja napata mukaansa esitteitä tai tuotekatalogeja. Kaksi päivää siellä vierähti. Ihan jännää päästä kulkemaan kortti kaulassa, joka sanoo ”주한 핀란드 대사관” eli ”Suomen suurlähetystö” ja näyttämään tärkeältä vaikken oikeasti tajunnut, mitä noin 70 prosentilla messuilla esitellyillä laitteilla oikeastaan tehtiin. Siinä nyökyttelin sitten muka ymmärtäväisen näköisenä, kun yritysten edustajat pälpättivät koreaksi lääketiedejargonia. Muutamia sanoja ymmärsi sieltä täältä mutta siihen se sitten jäikin. Molempina päivinä piti olla tulkki mukana, koska eihän siitä muuten olisi tullut yhtään mitään.

asd
Kuvassa varsin yrmeän näköinen kissa.

asd
Pakolliset kissakahviloinnit. Ihan kivat näkymät oli tästä Sinchonin kissakahvilan ikkunasta Sinchoniin ja Ewhalle.

asd

asd
Työkaverini Finprolta pyysi minut jo toista kertaa mukaan tapahtumaan, johon hänellä oli kutsu. Ensimmäisen kerran kävin hänen kanssaan taidenäyttelyn ennakkonäytöksessä, joka oli oikein mukava kokemus. Tällä kertaa hän pyysi minut mukaansa muotinäytökseen, sillä hän tunsi etäisesti kyseisen vaatesuunnittelijan. Olen tosi iloinen, että minut on otettu toimistolla hyvin vastaan ja vanhemmat konsultit pitävät minusta hyvää huolta ja pyytävät joskus mukaan erinäisiin tapahtumiin joihin minulla ei olisi muuten mitään mahdollisuutta osallistua.

asd

asd
Siinä persoonallinen suunnittelija itse. Kävimme häntä tervehtimässäkin ja kiittelemässä kutsusta. Pääsimme istumaan oikein mukavasti VIP-paikoilla, eikä meidän tarvinnut jonottaa aulassa pitkään ja pakkautua täpötäyteen saliin seisomapaikoille.

asd

asd
Kävimme eräänä lämpimänä päivänä Namsan -vuoren juurella sijaitsevassa perinteikkäässä bibimbap -ravintolassa syömässä lounasta toimiston porukalla. Oikein maukasta, raikasta ja terveellistä. Parastahan tässä paikassa on ehdottomasti maisemat, jotka muuttuvat kevään myötä vieläkin kauniimmiksi.

asd
Jongze oli kavereidensa kanssa juhlistamassa muutaman luokkakaverinsa syntymäpäiviä, jonka seurauksena minullekin tuli puhelu ”Tule äkkiä Gangnamiin! Mennään klubille!”, joten tuli sitten hetken mielijohteesta lähdettyä torstai-iltana juhlimaan. Onneksi seuraava päivä oli pääsiäispyhä, joten sain nukkua seuraavana päivänä rauhassa, mutta Jongze raukka joutui tietysti menemään yliopistolle. Menimme klubille nimeltään ”MASS”. Torstai sattuikin olemaan naistenilta, joka tarjosi varsin kuolattavaa viihdettä. Lavalle nimittäin marssi porukka korealaisia mallipoikia tiukissa housuissa, latexisissa korkosaappaissa, pienenpienissä latexliiveissä ja vanhanaikaisissa pompööseissä sotilashatuissa höyhenineen päivineen. Saatoin ehkä muutaman kerran päästää jotain jyrsijää muistuttavia kiljaisuja, kun neljä ilmestystä veivasi lantiotaan lavalla kuin viimeistä päivää. Kuvia ei tietenkään ole, sillä kuvaus oli kiellettyä enkä onnistunut ottamaan yhtään salaakaan. Tämän takia korealaiset klubit ovat niin jänniä paikkoja, sillä ne yleensä tarjoavat jotain aivan uskomatonta viihdettä. Paras on kuitenkin edelleenkin Answerin robottimies, joka ampuu tulta. Suomessa tulisi moisista kyllä aika äkkiä sanomista paloviranomaisilta.

asd

asd

asd
Päätimme eräänä viikonloppuna lähteä vähän istumaan iltaa Hongdaeen katsottuamme ”Warm bodies” -elokuvan (suosittelen, oli ihan hauska) Lotte Cinemassa lähistöllä. Ilta venyikin sitten hieman pitkäksi ensiksi aloittaen perinteisellä kanalla ja oluella ja sitten siirtyessä lempibaariimme Gr8:n, jossa innostuimme juomaan halpaa viiniä ja maistelemaan appelsiininmakuista makutupakkaa.

asd

asd
Hyviä ruokia.

asd
Paikallinen PC-huone ja joku FPS, josta pidän. Viimeaikoina olemme käyneet jonkin verran PC-huoneissa pelaamassa enimmäkseen League of Legendsiä, sillä korealaisilla servereillä PC-huoneissa saa valita minkä tahansa pelihahmon täysin vapaasti. Harmi vaan, että korealaiset pelaajat ovat aivan uskomattomia. Ei minulla ole mitään saumoja niitä vastaan. Pitää aina mennä jenkkiserverille pelaamaan että pystyy tekemään jotain muuta kuin kuolemaan jatkuvasti… PC-huoneethan ovat todella suosittuja Koreassa. Yksi tunti maksaa yleensä jotain 1200 wonin luokkaa eli alle euron verran. Koneella istuessaan voi tilata virvoitusjuomia ja ruokia vain muutamalla klikkauksella ja tarjoilija tuo ne koneesi viereen hetkessä. Jos olisi enemmän aikaa niin saattaisimpa istua kyseisessä paikassa joskus päivän verran, jolloin ainoa liikunta mitä saisin olisi välillä kone-vessa-kone.

asd
Samaisella periaatteella toimiva Play Station-huone. Useimmat korealaiset tulevat pelaamaan uusimpaa FIFAa tänne. Meteli on korviahuumaava kun 20 televisiota huutaa ja pelaajat ulvova kirosanoja kilpaa. Jos haluaa kuulla ja oppia korealaisten kirosanojen laajan kirjon, pelihuoneet ovat oivia paikkoja oppia.

asd
Kävimme Annan kanssa eräs viikonloppu Dongdaemunissa ostoksilla ja jumituimme yhden lavan eteen, jossa oli jälleen joku freestyleporukka tanssimassa. Minulla on useita hauskoja videoita kyseisestä ryhmästä, mutta olen liian laiska laittaakseni niitä mihinkään nähtäville. Dongdaemun tarjoaa paljon viihdettä viikonloppuiltaisin. Usein lavoilla näkee freestyleä tai k-pop -tanssikilpailuita.

로이킴 정준영 – 먼지가되어
Kaksi lahjakasta laulajaa. Viimeaikoina on tullut kuunneltua aika paljon tätä biisiä. Tuomaristossa istuu muunmuassa PSY ja ilmeisesti BoA.

정형돈 – 강북 멋쟁이
Nyt viimeiset pari kuukautta tämä biisi on ollut paljon pinnalla. Tämä on siis vastine Gangnam stylelle. Niille, jotka eivät tiedä, niin Gang = joki, Nam = etelä, eli Gangnam tarkoittaa kirjaimellisesti joen eteläistä puolta. Tämän laulun virallinen englanninkielinen nimi on ilmeisesti Gangbuk Dandy. Tästä useat varmaan voivat jo päätellä, että Gangbuk puolestaan tarkoittaa joen pohjoista puolta. Gangbukin alueet eivät ole samanlaisessa rikkaassa maineessa, kuin Gangnamin alueet.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa