Koreoissa kuohuu

Kuten kaikki ovat ehkä lehdistä lukeneetkin, Koreassa on parhaillaan aikamoisen kireä tunnelma. Tai näin media antaa ymmärtää. Koreoiden väliset kahakat ja Pohjoisen jatkuvat uhkailut ovat täällä niin arkipäivää, etteivät paikalliset jaksa juuri reagoida asiaan. On kyllä myönnettävä, että tilanne on tällä hetkellä varsin räjähdysherkkä ja olisin yllättynyt, mikäli rajalla ei näiden isojen sotaharjoitusten aikana vaihdettaisi yhtään laukauksia. Pohjoinen on siis mitätöinyt maiden välisen hyökkäämättömyyssopimuksen ja uhkaa kovasti tehdä ennaltaehkäisevän ydiniskun Washingtoniin tai Seouliin. Myös suora puhelinyhteys Pohjois-Koreasta Seouliin on katkaistu. Itse olen sitä mieltä että nämäkin uhkaukset ovat täysin uuden johtajan vallan pönkittämistä eikä uhkauksilla juuri ole katetta. On huolestuttavaa, että Pohjoisella hyvin todennäköisesti on pitkän kantaman ydinohjuksia, mutta onneksi Pohjois-Koreassa ei olla kuitenkaan tyhmiä ja siellä ymmärretään se, että jos he tänne tai minne tahansa muualle hyökkäävät, olisi se täysi itsemurha. Eli mahdollisesti huolissaan oleville sukulaisille ja kavereille tiedoksi että tuskin on syytä huoleen tälläkään kertaa vaikka tilanne kireä onkin. Pohjois-Korean täytyy vain silloin tällöin heilutella militaaripenistään muulle maailmalle näyttääkseen että ”Hei! Huomio meihin! Me ollaan vielä täällä!” Ehkä suurin ongelma täällä on se, että Etelä-Korealla alkaa tosissaan mennä hermot Pohjoisen uhoamiseen, jonka johdosta armeijan johto käytännössä haistatti Pohjoiselle paskat ja sanoi, että jos Pohjoinen tekee mitä tahansa, siihen vastataan ainakin kymmenkertaisella tulivoimalla. Vaikka Pohjoisella onkin enemmän joukkoja, on heidän kalustonsa vanhanaikaista ja sotilaat paikoin aliravittuja. Laskelmien mukaan Etelä-Korean armeija pystyy tuhoamaan Pohjoisen joukot 16 minuutissa. Nyt vaan toivotaan ettei ne pellet päätä tiputtaa tänne mitään pommia, koska ei se Korean hyökkäysvoima paljon siinä vaiheessa lämmitä kun puolet Seoulista on säpäleinä.

Sitten muihin aiheisiin. Olen viimeaikoina nauttinut töistäni toden teolla. Olen päässyt olemaan niin sanotusti ”kentällä”. Mikäpä sen parempaa kuin toimistoaikoina ympäri Seoulia kiertely ja valokuvien räpsiminen? Mukavaa ja virkistävää hommaa ja saan myös enemmän vastuuta. Pian alkaa taas todella kiireinen arki, sillä minulla alkaa taas etäsuorituksena muutama maisteritason kurssi. Onneksi molemmat on jotenkin yhdistettävissä työhön Finprolla (tai ainakin sieltä saatuun kokemukseen), joten työn määrä ei ehkä tule olemaan kovin paha.

asd
Isoon Kyoboon meneminen on aina vaarallista. Tällä kertaa mukaan tarttui kolme uutta kirjaa. Tuon ”Consumer trends in Korea 2013” sain lahjaksi toiselta konsultilta. Hän oli käynyt kyseisin kirjan julkaisutilaisuudessa ja ajatteli että minulle voisi olla tuosta hyötyä. En ole ehtinyt vielä aloittaa. Vaihtovuonna kiinnostuin myös kovasti Pohjois-Korean pakolaisista kertovista kirjoista, joten lisäsin kokoelmiini tuon ”The Aquariums of Pyongyang”. ”Tears of my soul” oli loppuunmyyty ja sitä jäin kovasti kaipaamaan. Kyseinen teos on Kim Hyun Huin omaelämänkerta. Hyun Hui oli Pohjois-Korean vakooja 80-luvulla ja tappoi 115 ihmistä asentamalla pommin yhteen Korean Airin lentokoneista. Hänet saatiin kiinni ja tuomittiin kuolemaan, mutta hänet armahdettiin myöhemmin, kun hän tunnusti tajuttuaan millaisen aivopesun kohteeksi hän oli Pohjois-Koreassa joutunut. Hyun Hui elää vielä tänäkin päivänä Etelä-Koreassa. Kirjan tuotto on lahjoitettu lennolla menehtyneiden uhrien perheille.

asd
Kyobossa käynnin jälkeen käveleksimme Gwanwhamunin alueella ja menimme tekojoelle, josta minulla ei tietenkään ole kuvaa tässä. Ilta oli niin tuulinen ja kylmä ettei paljon kehdannut puhelinta räplätä. Nyt säät ovat onneksi lämpenemään päin ja viime lauantaina oli jo yli 20 astetta.

asd
Tämä kyseinen kuva on napattu Sinchonin metroasemalta. Odottelin Jongzea sillä olimme menossa illalliselle ja tämä mainos jostain syystä paistoi niin pahasti silmään että se täytyi dokumentoida. Kauneusleikkaukset ovat hyvä esimerkki siitä miten ihmisistä tulee ihan samannäköisiä leikkauksien jälkeen. Kaikkein pahimpia alueita ovat Gangnam ja Apgujeon, sillä ne alueet ovat rikkaiden suosiossa ja luonnollisesti myös täynnä plastiikkakirurgiaklinikoita.

asd
Kuva ihan omalta etuovelta. Yritin kuvailla tuota kissaa, jolla on selässään hauska kuviointi, joka näyttää ihan pallolla leikkivältä kissalta. Asuntoni on hauska, sillä se on kovin uusi, mutta sen molemmilla puolilla on kuvassa näkyvän tapaiset vanhanaikaiset hanok-talot. Kiva kontrasti.

asd
Kävelin aika paljon Apgujeonin alueella tehdessäni kenttätutkimusta eräs päivä ja satuin törmäämään tällaiseen baariin.

asd

asd
Kävin Annan, uuden suomalaisen tuttavuuteni, kanssa Hongdaessa tällä ”kirpputorilla”. Kyseinen kirpputori järjestetään siis joka lauantai Hongdaen puistossa, mikäli säät vain sallivat. Tällä kertaa säät todellakin sallivat, sillä lämmintä oli 20 astetta ja aurinko paistoi ihanasti. Olen tältä samaiselta torilta ostanut vaihtovuoteni aikana söpöjä hiuskoristeita. Täällä siis paikallisilla taiteilijoilla ja käsityöläisillä on mahdollisuus esitellä ja myydä omia töitään yleisölle. Hongdaehan on kuuluisa taidelinjastaan, joten varmasti ainakin osa myyjistä on nykyisiä tai entisiä Hongikin yliopiston opiskelijoita.

Sitten ne pakolliset ruokakuvat:

asd

asd
팔색 삼겹살 Grillausta

asd
물냉면 Olen viimeaikoina himoinnut näitä kylmiä etikkaisia nuudeleita niin pahasti. Jongze ei meinaa välillä antaa minun syödä näitä, sillä näistä on ilmeisesti jokseenkin todennäköisempää saada norovirustartunta. Kyseinen paikka on kuitenkin yksi Seoulin tasokkaimpia, joten uskalsin nämä pistää poskeeni eikä maha kyllä laulanut hoosiannaa näiden jälkeen. Kesällä tämä on mitä mainioin ruoka, sillä kovilla helteillä ei tee mieli syödä mitään lämmintä.

asd
샤부 샤부 = shabu shabu. Japanilainen ruokalaji.

asd

asd
Ja vain monenvärisiä herkkuja, joista otin kuvia.

Ja tässä viimeisimmät K-pop pläjäykset jotka ovat nyt pinnalla.

빅스(VIXX) – 다칠 준비가 돼 있어(On and On)

SHINee 샤이니 – Dream Girl

로이킴이 – 힐링이 필요해

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

3 Comments

 • Avatar

  jaakarhu

  12.03.2013 at 19:39

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Mukava lukea näitä, kun itse on sinne tulossa vaihtoon ensi syksynä. Keep up the good work!

  Vastaa
 • Avatar

  Inca

  08.04.2013 at 16:33

  Asutko sä siis Koreassa? Ja jos asut niin kauanko oot asunut? ( ei ole aikaa lukea muuta blogia selvittääkseni asiaa ANTEEKSI!)

  Vastaa
 • Pesukarhu

  Pesukarhu

  08.04.2013 at 17:02

  Kyllä, asun koreassa. Olen asunut täällä nyt reilun vuoden, kävin tosin välissä 5kk Suomessa. Tarkoitus asettua tänne vähän myöhemmin ihan pysyvästi kunhan valmistun.

  Vastaa

Vastaa