Kesäelämää

Niin loppui lukukausi ja arvosanatkin olivat taas loistavia, kuten yleisesti ottaen muillakin vaihtareilla. Lähes kaikki kaverit palasivat kotimaihinsa. On surullinen sekä helpottunut olo. Monta kivaa ihmistä lähti pois mutta toisaalta myös jokusesta ärsyttävästä tyypistä pääsi eroon. Eipä niitä montaa ollut, mutta tässä viimeaikoina kaksi vaihtaripoikaa kiristi hermojani niin pahasti että en ole vähään aikaan ollut pinna niin kireällä kuin tässä viikko pari takaperin. Tähän päälle vielä älytön univelka ja koestressi niin vähemmästäkin meinaa napsahtaa. Nyt on kuitenkin untakin saatu palloon ja nämä mölyapinat ovat palanneet kotikonnuilleen, joten iHousessa voi taas nukkua ilman että joku tulee ovesi taakse soittamaan jotain ihmeen sumutorvea kuudelta aamulla kun sinulla on seuraavana päivänä kaksi koetta… Kyllä, tämä ihan oikeasti tapahtui. En ole varmaan eläissäni halunnut niin pahasti vääntää kenenkään rannetta sijoiltaan, sillä tämän ihmisen tuskanhuutokin olisi jo miellyttävämpää kuultavaa kuin jatkuva känniälinä joka ei monista ystävällisistä pyynnöistä huolimatta vain loppunut. Onneksi olen sitä mieltä että väkivalta on aina väärä ratkaisu ja tyydyn vain fantasioimaan siitä, että pojat ansaitsevat jonain päivänä sapiskansa jotenkin henkisellä tasolla. Jospa pojat kasvaisivat kotimaissaan aikuisiksi joskus ja muistaisivat myös käytöstavat, sillä myös itsekin vaihto-opiskelijana todellakin häpeän heidän viimeaikaista käytöstään Ewhan yliopistossa. He antavat meille kaikille huonon maineen. Ymmärränhän minä sen, että jos on lähtö lähellä niin halutaan juhlia, mutta ei silti tarvitse olla ihan täysi mulkersson von kyrpenstein muita ihmisiä kohtaan ja käyttäytyä epäkunnioittavasti kohdeyliopistoa ja sen arvoja kohtaan.

Ja sitten mukavampiin aiheisiin. Kaksi erittäin hyvää ystävääni lähtivät Koreasta viime viikolla. Tätä ennen päiviimme mahtui kuitenkin monia mukavia hetkiä yhdessä. Hienointa tässä on se, että tulen varmasti näkemään näitä ihmisiä tulevaisuudessa useamman kerran joko Suomessa, Saksassa tai täällä Koreassa. Katsotaan minne itse kukin päätyy.

Uudet kesäkoululaisetkin ovat tulleet, mutta suoraan sanottuna olen jo liian väsynyt ja epäkiinnostunut tekemään uusia tuttavuuksia enää tässä vaiheessa. Jotenkin se tuntuu jo niin turhalta tässä vaiheessa kun jäljellä on enää vajaa kaksi kuukautta (herran pieksut!). Korean kolmostasokin on alkanut sen vaikeudesta huolimatta sujua paremmin ja huolet sen suhteen ovat vähentyneet. En edelleenkään tiedä, pystynkö pääsemään kolmostasoa läpi, sillä minulla tuntuu olevan aika paljon vaikeuksia sanaston muistamisen suhteen. Tulee päivittäin niin paljon uusia sanoja etten pysy mukana. Kakkostasoltakin on vielä paljon sellaisia sanoja jotka eivät vain jääneet päähän. Ei tässä itku auta markkinoilla, pakko vaan yrittää takoa ne jotenkin päähän.

Enpä ajatellut tässä kyseisessä postauksessa erityisemmin pälistä vaan ajattelin keskittyä enemmän kuviin. Listaan tähän vain muutamat random ajatukset ja faktat viime viikoilta:

 • Kohta täällä alkaa 장마 (zangma) eli sadekausi. Se on kuulemma oikeastaan jo myöhässä. Yleensä tähän aikaan vuodesta tulee jo vettä päivittäin. Ehkä onnekasta minun kannaltani ettei sadekausi ole vielä alkanut. Koko heinäkuun tuleekin sitten varmaan vettä nonstoppina.
 • Täällä on päivisin todella tukalaa. Erityisesti metro voi olla aikamoinen uuni. Erityisesti ruuhka-aikaan metrolla ajaminen on aika epämiellyttävä kokemus jos joudut pakkautumaan jonkun hikisen kainalon alle.
 • Minulla on niin kauhea ikävä kermaviiliä! Ruisleipä -ja juustoikävästä pääsin jo yli mutta kermaviilidippiä tekee niin älyttömästi mieli. Täällä ei juuri happamia maitotuotteita käytetä, lukuunottamatta jugurttia (ja sekin on yleensä niin ylisokeroitua että meinaa tulla yöks sitä syödessä).
 • Ensimmäinen paikka, jossa aijon syödä, kun pääsen Jyväskylään on ehdottomasti Kebab House!
 • Vanhempani ostivat juuri uuden talon keskeltä korpea. Lähimpään kauppaan ei lähdetä ihan yhden maitopurkin takia, sillä se on useamman minuutin automatkan paikka. Pyysin vanhempia hankkimaan uudelle talolle mato-ongen jotta voin yrittää onkia kalakukkokalat. Pitäisi noin viikko Seoulista paluun jälkeen viihtyä luonnon helmassa. Saattaa tulla aikamoinen käänteinen kulttuurishokki kun metsän keskellä on liian hiljaista.
 • Olen mietiskellyt viimeaikoina paljon Suomeen paluuta ja myös tätä keltakuumettani, joka minulla on ollut lapsesta asti. Jos nyt joku ei tiedä mitä keltakuume tarkoittaa, niin tässä Urban dictionaryn määritelmä:

  1. A term usually applied to white males who have a clear sexual preference for women of asian descent, although it can also be used in reference to white females who prefer asian men.
  2. An infectuous tropical disease carried by mosquitoes.

  Keltakuumella tarkoitan nyt sitten (onneksi?) tuota ensimmäistä vaihtoehtoa. Varsinkin kun on tosiaan tullut vietettyä aika paljon aikaa Jongzen kanssa tässä menneinä viikkoina. Se poika osaa olla välillä joku maailman suloisin ilmestys ikinä. Minua ei ole eläissäni paapottu näin paljon. En ole ihan varma, onko tämä prinsessointi pidemmän päälle hyvä vai huono asia, sillä se oikeastaan vain vaihvistaa täällä syvälle juurtuneita sukupuolirooleja. Nyt kannattaa vain nauttia olostaan niin pitkään kuin se vielä kestää. En vain mahda sille mitään että minulla tuntuu olevan joku heikko kohta aasialaisia piirteitä kohtaan.

 • Korea on edelleenkin kajaanilaisia lainaten ”mestapleissi”. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

  Kuvia

  random
  똥빵 (ddongppang). Suora käännös: kakkaleipä! Herahtiko vesi kielelle? Tämä on vain ihan normi leivos, jossa on makeahko kuori ja sisällä makeaa punapaputahnaa. Hyvin yleinen korealainen makea syötävä. Nautiskelin tämän Insadongissa Erinin ja Chan-heen kanssa.

  random
  오디차 (odizha) eli mulperinmarjajäätee. Tätäkin tuli maisteltua Insadongissa, josta löytyy siis paljon kivoja perinteisiä kahviloita. Ihan jännän makuista.

  random

  random

  random

  random

  random
  Hyvät ystäväni Chan-Hee ja Erin Insadongissa.

  random
  떡만두국 (ttokmandukuk) keitto, jossa on sitkeitä riisikakkuja ja korealaisia nyyttejä.

  random
  Tämä paikka on kuuluisa 팥빙수 patbingsuistaan, joka on siis käytännössä raastettua maustettua jäätä höystettynä punapaputahnalla ja riisikakuilla.

  random
  Ja tässä niitä kuuluisia pingsuja. Makuina maito ja vihreä tee. Kuin maustettua lunta söisi. Tämä oli entisaikaan hyvin hyvin kallis jälkiruoka, jota vain aatelisilla oli vara nauttia, sillä jää oli ymmärrettävästi hyvin kallista ja vaikeasti säilytettävää harvinaisuutta.

  random
  Ja sitten toisenlainen pingsu. Näyttää herkulliselta, eikö? Kävin nauttimassa tämän viimeisen aterian päätteeksi alankomaalaisen Jerryn kanssa. Jerryyn tutustuin sattumalta kaverin kautta täällä Seoulissa. Hän oli vain käymässä Koreassa alunperin, mutta ihastui maahan niin, että päätti jäädä tänne pidemmäksi aikaa. Hänen oli kuitenkin palattava viimein takaisin kotiinsa, mutta lupasimme tavata seuraavan kerran taas Seoulissa tai ehkä Suomessa.

  random
  Baskin’n Robbinsin söpöjä jäätelökakkuja

  random
  Yksi viimeisistä aterioista erittäin hyvän ystäväni, saksalaisen Andren, kanssa. 오징어볶음 (ozingo bokkum) eli paistettua mustekalaa makeassa chilikastikkeessa. Ehdottomasti yksi lempiruoistani täällä. Oi kuinka rakastankaan mustekalaa ja äyriäisiä! Harmi että minkä tahansa yhtään eksoottisemman merenelävän hankkiminen Suomessa maksaa kultaisia helikoptereita…

  random
  Tosi herkullinen dolsot bibimpab. Ihan Ewhan lähellä olevasta ravintolasta saa tätä herkkua.

  random
  Ihmeellinen talo Sinchonissa. Tässä on ainakin karaokehuone ja ilmeisesti myös italialainen ravintola.

  random
  Hämmentävä banaanityyny. Banaanin naamasta tulee vaan jotenkin niin liikaa mieleen Robot Unicorn Attack / Harmony Harmony etten kyllä tätä omaan sänkyyni laittaisi.

  random

  random
  Random söpöilykauppoja Coexilla. Coex on todella iso kauppakeskus vihreän metrolinjan varrella noin 50 min. metromatkan päässä Ewhalta.

  random
  Opiskelukaaos. Angelan kanssa istuttiin kahvilassa tekemässä läksyjä. Kuten kuvasta ehkä näkyy, on korean kolmostason kirjani sivut täynnä muistiinpanojani. Niin monia sanoja en muista tai ymmärrä että on ollut pakko raapustaa ne kirjaan muistiin.

  random
  Biljardia tai paikallisittain ”pocket ball”. Jongze halusi ihan välttämättä lyödä vetoa, joten sovittiin, että häviäjä joutuu antamaan 10000 wonia (~7€) voittajalle. No minähän rökitin poikaraukan ihan kymmenen nolla tässä lajissa, kiitos biljardia hyvin pelaavan isäni, joka aikoinaan opetti minulle muutamia temppuja. Ne vähäiset taidot olivat ruosteessa, mutta kyllä kilahteli palloja pussiin ihan hyvää tahtia kuitenkin.

  random
  Ja perinteinen sticker photo kavereiden kesken.

  Ja sain kuulla tänään kaveriltani, että Hana kimistä ollaan tekemässä myös koreaversiota nimeltään 아름다운 그대에게 (Areumtaun kuteeke). Hienoa! Sarjassa näyttelee jopa lempibändini SHINeen yksi jäsen. Ehdin jopa katsoa täällä vielä muutamat ensimmäiset jaksot ennen kuin palaan Suomeen. Nurinkurista, että Suomessa asuva kaverini tuntuu olevan enemmän perillä draamaskenestä kuin minä.

  Lopuksi parin koomikon laulu siitä, miten heidän laulunsa on ihan huono ja sitä ei kannata kuunnella:

 • Pesukarhu

  Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

  3 Comments

  • Avatar

   halda

   14.07.2012 at 15:03

   Heippa, tahtoisin privaatisti kysyä yhtä juttua, saako sulle laittaa sähköpostia? Tai niin päin se kai menisi, että voit laittaa mulle postia kun ilmeisesti näät tästä tuon mun meilin. :)

   Vastaa
  • Pesukarhu

   Pesukarhu

   15.07.2012 at 06:55

   Ei ole. Ne typerät pukeutumissäännöt loppuu lukion jälkeen, mutta aivan täysin kreisejä lävistyksiä, hiusvärejä ja kampauksia katsotaan pahalla ihan kadullakin. Täällä vallitsee joku sellainen yleinen ”pukeudu siististi” -periaate. Korealaiset naisethan rakastaa aivan naurettavia korkokenkiä, joten ainakin täällä Ewhassa niitä näkee. Jos ne kiellettäisiin, 90% Ewhan opiskelijoista alkaisi itkeä.

   Vastaa

  Vastaa