Ruusuilla tanssimista

Nyt on kyllä niin paljon sanomista, että täytyy kirjoittaa useampi blogimerkintä viimeaikaisista temmellyksistä. Voi olla että kirjoitan tässä muutaman päivän sisään useamman merkinnän, sillä minulta on kyselty mm. korealaisista ruoista ja ylipäätään tavoista liittyen ruokailuun. Kerron niistä myöhemmin ja keskityn nyt ihan ensimmäiseksi kirjoittamaan reissustani Ilsaniin. Ilsan on siis noin tunnin ajomatkan päässä Seoulista pohjoiseen. Aika lähellä Koreoiden rajaa. Hyvä ystäväni, Chan-hee, kutsui minut luokseen kylään yhdeksi yöksi, sillä Ilsanissa oli kansainväliset kukkafestarit. Oli todella mukava päästä kokemaan aitoa korealaista perhe-elämää ja näkemään upeita kukkalaitoksia. Menin Chan-heen luokse torstai-iltana ja tulin takaisin Seouliin perjantaiksi katsomaan ensimmäistä kertaa elämässäni baseballia, yeah! Chan-heen vanhemmat olivat tietysti todella mukavia minua kohtaan ja kehuivat kovasti korean taitojani, vaikken paljon heidän kanssaan pystynytkään juttelemaan ja olin hieman hermostunut kun he kyselivät minulta asioita enkä välillä ymmärtänyt mitä he minulle sanoivat. Selvisin silti.

Ilsan on erittäin kiva paikka. Oikeastaan voisin ihan hyvin asua siellä. Ilsan on hyvin uusi alue ja siellä on paljon hakwoneita eli siis akatemioita erilaisten asioiden opiskelua varten sekä korkeita kerrostaloja. Kerrostalojen välissä on todella mukavia ja näyttäviä puistoalueita. Kaupunki on erittäin pyöräilijäystävällinen ja lähes joka nurkalta löytyykin pyöriä, joita voi vuokrata. Pyöräily on Ilsanissa tavallaan julkinen kulkuväline, sillä pyörät vuokrataan puhelimella käyttäen vuokrauspisteillä olevaa automaattia. Pyörän voi sitten palauttaa mihin tahansa vuokrauspisteeseen kaupungin alueella. Erittäin kekseliäs ja hyvä systeemi. Muutenkin kaupunki on siisti verrattuna Seouliin ja nautin todellakin vierailustani siellä. Kaupunki on suosittu siitä syystä että siellä on kuvattu ja kuvataan tälläkin hetkellä suurin osa korealaisista draamoista ja elokuvista. Kaupungissa kävellessäni todellakin pystyin bongaamaan paljon televisiosta tuttuja paikkoja. Kaupungissa voi myös hyvällä todennäköisyydellä törmätä kuuluisuuksiin.

laulava suihkulähde

Torstai-iltana kävelimme Chan-heen kanssa ympäriinsä kaupungissa ja kävimme katsomassa suosituimpia nähtävyyksiä. Yksi näistä on 노래하는 분수 (norehanun punsu eli laulava suihkulähde). Suihkulähde siis liikkuu musiikin tahtiin eri väreissä. Tuolta nettisivulta voi nähdä kunkin illan soittolistan. Suihkulähde laulaa muistaakseni vain puoli kahdeksasta kahdeksaan tai yhdeksään. Joka tapauksessa, hyvin vähän aikaa ja yleensä vain viikonloppuisin. Tällä kertaa lähde oli kuitenkin päällä myös torstaina kukkafestivaalin takia.

laulava suihkulähde

Torstai-illan päätteeksi kävimme Snow Spoonissa jogurttijätskillä. Jogurttijäätelöfanin unelma ehdottomasti. Annoksen koon saa itse valita. Makuvaihtoehtoja onkin sitten useampi ja jäätelön saa itse annostella pehmiskoneista omaan kuppiinsa. Tämän jälkeen annokseensa saa tunkea niin paljon höysteitä kuin haluaa. Kassalla kuppi punnitaan ja jäätelö maksetaan sitten painon mukaan. Ei voi muuta sanoa kuin om f*cking nom! Meillä oli tässä makuina vihreä tee, riisi ja mansikka.

Perus pelleilyt sitten tietysti kuvia varten:

dino

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

Minä, Chan-hee ja nalle Hallyu -museossa

kukkia

Museossa pystyi myös ottamaan itsestään kuvan green screenin edessä. Taustan sai valkata ihan itse. Chan-heen mekko sattui sitten olemaan vähän väärää väriä ja nyt tausta paistaakin sitten hänen mekostaan tyylikkäästi läpi.

kukkia

kukkia

kukkia

Suosittu korealainen sarja Dream High on siis kuvattu Ilsanissa, joten ei ole mikään yllätys, että kaupunkikuvassa näkyy aika paljon kaikkea sarjaan liittyvää.

Ja sitten niitä kukkafestarikuvia:

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

kukkia

Festarialueella oli tosiaan myös Hallyu -museo. Kiinnostuneet voivat lukea Hallyusta tarkemmin tuolta wikipediasta. Hallyu, eli Korean wave tarkoittaa siis Etelä-Korean popkulttuurin leviämistä muualle maailmaan. Korealaisesta musiikista ja draamoista on tullut lyhyessä ajassa hyvin suosittuja ilmiöitä esimerkiksi Kiinassa, Taiwanissa ja Japanissa sekä muissa Aasian maissa.

hallyu

Dream High -sarjassa käytetyt kaulakorut.

hallyu

Samaisesta sarjasta tutut koulu-univormut. Ainakin oppaan mukaan nämä kyseiset univormut ovat täysin aitoja, eli ovat siis olleet näyttelijöiden päällä oikeasti. Opas vitsaili että tyttöfanit voi käydä vaikka haistamassa miesnäyttelijän pukua siinä toivossa että siinä on vielä näyttelijän olemus… Museossa voisi myös sovittaa koulupukuja ja kuvauttaa itsensä ne päällä mutta sitä ei kuitenkaan tullut tehtyä tällä kertaa. Seuraavalla kerralla sitten.

hallyu

Big Bangin pojat nalleina.

hallyu

Girls’ generationin tytöt nalleina.

Ilsanista riensin sitten kuumalla bussilla takaisin Seouliin ja kävin kotona vain pyörähtämässä ja suihkussa ja sitten pitikin jo hypätä metroon ja ajella Jamsiliin katsomaan baseballia. Jamsilin alueella on iso baseball-stadion joka täyttyikin illan myötä hurraavista faneista. Tuona päivänä vastakkain pelasivat Doosan ja Twins. Meillä ei tietenkään ollut mitään suosikkijoukkueita (hyvä kun tiesimme ketkä pelaavat vastakkain), sillä halusimme vain mennä kokemaan tunnelman. Korelaiset ovat nimittäin ihan hulluna baseballin. Stadionille mennään syömään, ryyppäämään ja huutamaan. Lähes kaikki istuimet oli täytetty ja lattiatila viety. Useimmat korealaiset näyttivät enemmänkin tulleen stadionille piknikille kuin katsomaan varsinaista ottelua. Ilmassa leijui uppopaistetun kanan ja oluen tuoksu. Varsin mahtavat tunnelmat siis.

baseball

baseball

baseball

baseball

Meikäläinen posettaa korealaisittain.

Yhteenvetona: Suosittelen lämpimästi Ilsania kaikille. Kaupunki on erittäin kaunis ja sieltä löytyy hyviä lenkkeily -ja pyöräilymahdollisuuksia. Myös illanviettoon löytyy runsaasti paikkoja. Kaupungin keskusta on täynnä kanaa-ja-kaljaa -paikkoja ja erilaisia sojuhuoneita. Baseball on kokemuksena myös jännittävä, ymmärsi pelistä sitten mitään tai ei. Kannattaa tosin muistaa varata stadionille vaatetta mukaan, sillä me jouduimme lopulta lähtemään pois yksinkertaisesti vain siksi, koska alkoi tulla liian kylmä.

baseball

Sain muuten elektronisen sanakirjani eilen postissa. Vielä kun oppisin käyttämään tätä laitetta. Menee hetki opetellessa, sillä kaikkihan on tietysti koreaksi. Saanpahan ainakin harjoitusta. Tästä laitteesta löytyykin sitten melkein kaikki mahdollinen. Korea, kiina, japani, englanti -sanakirjat sekä useampi englanti-englanti sanakirja myöskin. Tulee varmasti olemaan korvaamaton kapistus siinä vaiheessa kun siirryn korean tasolle kolme. Tämä palvelee myös tarkoitustaan jos meinaan joskus hamassa tulevaisuudessa taas elvyttää japaninopintoni.

Lopuksi ne perinteiset youtube -linkit. Tällä kertaa vähän vähemmän perinteistä K-poppia.

버스커버스커 – 막걸리나 (Busker Busker – Magkeollina)

Tykkään tästä kyseisestä artistista. Hänen kappaleensa ovat mukavan raikkaita ja hauskoja. Tämä kyseinen kipale kertoo magkeollista eli korealaisesta riisiviinistä. Erityisesti tästä kappaleesta tulee niin mieleen Hongdaen katuesiintyjät <3 효린 – 거위의 꿈 (Hyorin – A Goose’s Dream)

Tämä kappale on yksi viimeaikaisista suosikeistani. Karaokehuoneessa tulee laulettua tätä paljon, sillä tämä on tarpeeksi hidas että ehdin lukea hangulit kunnolla joten laulaminen ei mene muminaksi. Kyseinen tyttö ei ole kappaleen alkuperäinen esittäjä, mutta pidän hänen äänestään. Kaunis laulu.

Brown Eyed Girls – Abracadabra

Jostain syystä olen kuunnellut aika paljon tätä kappaletta viimeaikoina. Tämä nyt ihan vaan miehille silmänruuaksi. Olkaa hyvät.

Ja sitten loppuun ihan jotain muuta:

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa