• Home
  • /
  • Sekalaiset
  • /
  • Korean Design -näyttely Suomen käsityön museossa

Korean Design -näyttely Suomen käsityön museossa

Tämä onkin ensimmäinen blogimerkintä jonka teen. Hurraa sille siis. Blogin ulkoasua väänsinkin muutaman päivän ihan urakalla. Pitääkin olla perfektionisti näiden asioiden suhteen. Mutta mennäänpäs sitten siihen asiaan:

Kävin muutama päivä sitten Suomen käsityön museossa, joka siis sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa. Museoon on perjantaisin vapaa pääsy, eipä sinne olisi varmaan muuten tullutkaan lähdettyä. Museossa on tällä hetkellä menossa näyttely, jossa esitellään sekä perinteistä että modernia korealaista käsityötä ja muotoilua. Tämä ”opintomatka” museoon osoittautui varsin antoisaksi sillä opin paljon uutta, vaikka osa (erityisesti ruokakulttuuriin liittyvistä jutuista) olikin jo entuudestaan tuttua. Harvoin jaksan museoissa lukea jokaista taulua, jossa selitetään kunkin esineen käyttötarkoitus ja historia. Suosittelen lämpimästi käyntiä museossa kaikille Koreaan aikoville ja muuten vain asiasta kiinnostuneille. Seuraavaksi vähän kuvasaalista museoreissulta.

Helmiäisupotuskoristeltu lautanen
Kuvassa näkyy helmiäisupotuskoristeltu lautanen. Helmiäisupotuskoristelu on yksi lakkatyötavoista, jossa leikattu helmiäinen upotetaan puuhun erilaisiksi kuvioiksi.

dol-hanbok
Dol-hanbok. Lapsen ensimmäisen syntymäpäivän seremoniallinen asukokonaisuus.

hanbokin yläosa ja korealaista rami-kangasta
Korealainen tiivisti kudottu rami-kangas värjättiin aatelisten keskuudessa usein elementtejä kuvaavin värein, eli mustaksi, punaiseksi, keltaiseksi tai siniseksi. Kuvassa näkyvä boleromainen paita on korealaisen perinneasun hanbokin yläosa.

teeastiasto

korealaisia astioita
Korealaisia astioita. Tavalliseen korealaiseen ateriaan kuuluu riisi, keitto ja yhteisiä lisukkeita. Ruokalajeja voi olla pöydässä jopa 12 kappaletta. Korealaiset käyttävät syömiseen metallisia syömäpuikkoja ja lusikkaa.

astioita

onggi-astioita
Näissä poltetuissa onggi-saviastioissa fermentoitiin ruokaa.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina kansainvälisessä ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa