Paluu vuoteen 2011

Kävin verestämässä muistoja vanhoilla huudseilla eli Ewhan, Sinchonin ja Hongdaen alueella, jossa tuli vaihtarina ja työharjoittelijana pyörittyä paljon. Emme kuitenkaan läkähdyttävän sään takia jaksaneet mennä Ewhan kampukselle sisään, joten on varmaan lähdettävä Ewhalle pyörimään uudelleen taas joku toinen päivä. Lähinnä suurin syy Ewhalla käyntiin oli yksi lempikahviloistani, Waffle it up, jossa kävimme mässäilemässä vohveleita italialaisen gelaton kera. Päivä oli tietysti aivan porottavan kuuma ja jo bussipysäkille kävellessä hikikarpalot nousivat pintaan. Suomalaisena kuitenkin päätin olla valittamatta kuumuudesta, sillä se on meille kuitenkin harvinaista herkkua. Korealaiset sen sijaan valittavat säästä aika usein.
asd

Bussiselfie.

asd

Tässä se kuuluisa vohveliannos. Edelleenkin aivan yhtä herkullista kuin muutamia vuosia sitten. Waffle it upin ilmeisesti alkuperäinen kahvila on hävinnyt ja nykyisin vain isompi ja uudempi kahvila palvelee. Aikaisemmin Waffle it upilla oli pienempi kahvila lähellä Ewhan pääsisäänkäyntiä.

asd

asd

Muutamia Ewhan maisemia. Päivä oli aivan läkähdyttävän kuuma. 35 astetta ja aurinkokin porotteli välillä pilvipeitteen välistä.

asd

Satuimme Sinchoniin juuri samaan aikaan, kun Sinchonin Yonsein yliopistolle vievällä tiellä kuvattiin jotain Dream Teamin jaksoa. Tielle oli pystytetty jättimainen vesiliukumäki, johon kyllä olisi kelvannut pulahtaa. Emme kuitenkaan jaksaneet jäädä läkähdyttävään ilmaan odottelemaan liukumisen alkamista ja suuntasimme sisätiloihin U-plexiin.

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

asd

Hongdaessa meidän oli tarkoitus käydä illallisella Bono Bonossa, joka on astetta hienompi sushi- ja mereneläväbuffet. Kuitenkin ovelle päästyämme, totesimme että ravintola ei enää eksistoi. Tilalle oli tullut Ashley, joka on länsimaalaistyylinen buffet. Päädyimme sitten lopulta Hongdaen Kkanbu chickeniin ja voin kyllä sanoa, ettei yhtään harmittanut tämä vaihdos. Kana oli niin pehmeää ja maukasta että itkuhan siinä melkein pääsi. Voih, miksi näitä ei ole Suomessa?

Sadekausi on vieläkin vähän sellaisella asteella ettei se oikein tiedä pitäisikö alkaa vai ei. Käytimme tämän tilaisuuden hyväksi ja päätimme pistäytyä Everland -huvipuiston kyljessä sijaitsevalla Caribbean Baylla, joka on varsin mainio vesipuisto. Valitsimme tarkoituksella pilvisen, sateisen ja hieman kylmemmän päivän siinä toivossa, ettei vesipuistossa olisi juuri populaa. Tämä osoittautui aivan huikeaksi nappivalinnaksi, sillä vesipuisto oli lähes tyhjä. Kaikkiin liukuihin pääsimme täysin jonottamatta. Tällaista ei juuri ikinä tapahdu Koreassa lomasesongin aikaan. Puistoon pääsimme erittäin kätevästi, sillä Jongzen äiti pystyi heittämään meidät sinne työmatkallaan. Asunnoltamme ei ole Everlandiin kuin 20 minuutin automatka.

asd

Todiste siitä, että jonotusajat olivat täysin mitättömät. Mega Stormiin kerääntyi lopulta jonkin verran jonoa, sillä kyseinen liuku on uusi Caribbean Bayn vetonaula. Tyyliin kaikki muut Caribbean Bayn kävijät olivat siellä jonossa. Me tosin pääsimme jonottamatta, sillä olimme puistossa heti sen auettua, jolloin kyseiseen liukuun ei vielä päässyt jonoja syntymään.

asd

asd

asd

May I present: varmasti tämän universumin rumin kuva. Jongzen ilmeestä päätellen vesi on kylmää.

asd

asd

asd

asd

asd

Vesipuistossa tuli kyllä pitkähihaiset -ja lahkeiset tarpeeseen, sillä muuten olisi käynyt aivan liian kylmä. Jos haluatte käydä Caribbean Baylla, suosittelen erittäin lämpimästi sinne menemistä oikeasti aika huonolla säällä. Sateessa kastuminen ei vaikuta vesipuistokokemukseen juuri mitenkään, mitä nyt saattaa välillä käydä vähän kylmä. Puistosta löytyy kuitenkin runsaasti lämpimiä altaita sekä sisätilat, joten ajoittaiset vilunvärinät ovat kyllä oikeasti sen väärti, ettei yhteen liukuun tarvitse odottaa yli kahta tuntia. Sesonkiaikaan on nimittäin aivan turhaa kuvitellakkaan pääsevänsä laskemaan kovin montaa liukua päivässä järkyttävien odotusaikojen takia.

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ekspatriaattinaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT-alalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa