Heineken 5TARDIUM Soulissa 4.7.2015

Kävimme sekalaisella kaveriporukalla 4.7.2015 Soulin Jamsilin Olympia-areenalla järjestetyillä festareilla. Kyseessä oli Heineken 5TARDIUM -kiertue, jossa esiintyi 5 kuuluisaa kansainvälistä DJ:tä viidellä eri lavalla. Itse festarilava-alue oli rakennettu niin, että se oli pyöreä ja jokainen DJ soitti vuorotellen omalla lavallaan. Matkasimme siis kesän helteissä Jongzen ja Jongzen pikkusiskon kanssa Jamsiliin, jossa tapasimme pari muutakin kaveria. Festarit alkoivat jo kolmelta, joten ainakin iltakuuteen asti riitti auringon paistetta ja tanssiessa virtasikin hiki aika reippaasti. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli pääsylipun väärti ja täytyy taas todeta se, että korealaiset osaavat kyllä bilettää kovaa, mutta nätisti. Näillä festareilla ei mitään suurempaa tönimistä tai riehumista esiintynyt ja vaikka ilmaista olutta sai enemmän kuin sitä jaksoi juoda, mitään känniörvellystä ei näkynyt. Ja mikä parasta, täällä ei ollut mitään anniskelualuepelleilyjä pilaamassa kaikkien iloa, toisin kuin jossain muualla… *köh*Suomi ja järjetön alkoholiholhous *köh*

asd

Matkalla bussipysäkille. Pikkusiskon selfie-keppi oli tällä reissulla kovassa käytössä.

asd

Saimme ihmeelliset mokkularannekkeet, joiden ilmeisesti piti välkkyä aina, kun DJ on lavalla. Pikkusiskon ranneke oli ainoa, joka näytti oikeasti toimivan, kuten kuvastakin näkyy. Ihovärivertailussa minä olen aika lailla kalkkilaivan kapteenit Oy:n toimitusjohtaja.

asd

Ryhmäkuva sisäänkäynnin edessä.

asd

asd

Muutamia kuvia lava-alueen edestä. Nurmelle oli onneksi levitetty joka puolelle vihreää muovimattoa, jonka päällä oli hyvä istua.

asd

Meikäläinen paikkailemassa nestehukkaa ilmaisella Heinekenillä. Jostain syystä sain aivan hirmuisen määrän juomalippuja ja aloin miettimään, olikohan tämä taas joku kuuluisa blondibonus, sillä seurueemme korealaiset saivat vain kaksi. Suurin osa jäi käyttämättä, sillä nesteytys täytyi kuitenkin suurimmaksi osaksi hoitaa vedellä. En edelleenkään kannusta ketään huonoihin elämäntapoihin (itse juon aika vähän muutenkin), mutta olen myös sitä mieltä, että aikuisen ihmisen pitää saada tiettyyn pisteeseen asti itse päättää, mitä ja miten paljon kurkustaan alas kaataa. Toki Suomessa holhousta esiintyy niin reippaasti varmaan sen takia, että alkoholi on niin iso kansanterveydellinen ongelma, että meidän terveydenhoitosysteemissämme se maksaa verovaroina valtiolle vuosittain aivan liikaa. Silti mielestäni Suomessa keinot ovat täysin vääriä ja meilläkin pitäisi ainaisen kepin sijaan kokeilla välillä sitä porkkanaa. Olipa taas vaihteeksi ihanaa, kun festarialueella ei tarvinnut miettiä: ”voinko mä nyt tän kaljapullon kanssa kävellä tuonne nauttimaan musiikista vai en?”

asd

asd
Korealaisilla on tapana ottaa aika reippaasti selfieitä, joten tässä nyt sitten muutamia otoksia niistä. Pikkusiskolle taisi tältä päivältä kertyä reippaasti parisataa kuvaa.

Koska minulla on nykyään hyvä puhelin varustettuna HD-laatuisella videokameralla, tuli festareilla kuvailtua useampi video. Heitin niistä muutamat YouTubeen. Kiinnostuneet voivat katsoa pätkät näppärästi tästä alta:

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT- ja pelialalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

Vastaa