Joko voi olla kesä?

Tulin taas vaan lähinnä kertomaan uutiset. Jongze osti eilen lentoliput Suomeen ja tulee tänne kesäkuun lopussa. Aaah ihanaa! Alunperin hänellä oli suunnitelmissa tulla tänne elokuun ja syyskuun vaihteessa, mutta mun vinetykset huonoista ilmoista ja mun työnhausta ilmeisesti meni perille ja saimme suostuteltua hänenkin perheensä päästämään poikansa tänne kesäksi :D Yliopistokin päätti nyt vihdoin ja viimein ilmeisesti palkata minut täysipäiväiseksi huhti-toukokuuksi, joten matkakassani karttuu erittäin mukavasti. Vielä kun vaan jaksaa kirjoittaa sitä hemmetin gradua tässä sivussa. Aika rankkaahan tämä näin meinaa olla, mutta enköhän minä selviä.

Tein eräälle paikalliselle pelifirmalle pientä korvausta vastaan yhden taustan, joka onnistui mielestäni hyvin. Olisi todella mielenkiintoista jatkaa vastaavissa projekteissa, mutta nyt tämä täysipäiväinen työ yliopistolla ja gradu pitävät kyllä siitä huolen, ettei ole kauheasti ajallisesti varaa ottaa enää mitään ylimääräistä. Sanoin tosin firman pomolle, että ihan pieniä juttuja voin tehdä aina kertakorvausta vastaan jos mulla on joskus aikaa. Pääasia on nyt kuitenkin se, että nimeni on virallisesti pelintekijöiden joukossa! Aika siistiä, tästähän minä nuorempana haaveilin. Ilmeisesti peli on tarkoitus julkaista joskus kesällä tai syksyllä, kerron sitten tarkemmin niin voitte mennä kauhistelemaan käsieni työtä :’D Tässä jonkin verran olen koneella piirrellyt viimeaikoina. Aikamoista harjoittelua se on vielä, mutta muutamat uusimmat keskeneräiset sähellykset voi käydä katsomassa täältä: http://pesukarhustelija.deviantart.com/.

asd

Päätin tänään monien hyvien uutisten kunniaksi vähän koristella toimistotilaani yliopistolla tällaisilla ”motivaatiojulisteilla”.

asd

Onneksi on toinenkin näyttö että voi irkata samalla kun tekee töitä! Lähinnä tuo näyttö on käytössä mulla sen takia, että voin avata siihen Mendeleyn. Rasittavaa pomppia aina satojen ikkunoiden välillä, helpompi näin kun voi pitää Mendeleytä koko ajan auki vieressä ja lukea artikkelit siitä samalla kun kirjoittelee gradua. Suosittelen muuten btw kaikille laajaa kirjallisuuskatsausta tekeville kyseistä softaa! On helpottanut mun elämää huomattavasti.

Kerroin aikaisemmin, että hukkasin kaikki kännykkäni kuvat. Löysin ne viikonloppuna! *helpottunut huokaus* Ne oli jotenkin kummallisesti lipsahtaneet yhteen alakansioon, josta en niitä kuvia tietenkään älynnyt etsiä. Nyt törmäsin niihin ihan vahingossa, kun aloin keräämään kuvia kuva-albumia varten, jonka ajattelin lähettää Jongzelle, sillä meidän kaksivuotisvuosipäivämme on tulossa huhtikuun lopulla. Huomasin, että jostain syystä Jongzen galaxy S kolmosella otetut kuvat pakkaantuvat mun vanhemmalla galaxylla kummallisesti, josta seuraa todella epäselviä ja rakeisia kuvia. Kun Jongze lähetti ne minulle kakaotalkin kautta, kärsi kuvien laatu todella pahasti joten pahoittelen siis tosi köykäisiä kuvia. Viisastuimme tästä ja seuraavan kerran siirretään kuvat suoraan mun koneelle eikä lähetellä niitä. Tässäpä siis läjä kuvia Suomesta, jotka jäivät silloin Jongzen jouluisesta vierailusta viimeksi puuttumaan:

asd

Tämä on varmaan kaikkein pahiten pakkautunut kuva, mutta ehkä hyvä niin koska mulle on näköjään tullut naamalle tosi kummallinen ilme.

asd

Käytiin katsastamassa temppelinaukion kirkko, kun onhan se nyt kuitenkin yksi Helsingin eksoottisimpia nähtävyyksiä. Enimmäkseen oli näköjään aasialaisia turisteja täynnä. Siinä sopivasti edessä olikin sitten pari lahjapuotia, josta Jongze kävi ostamassa Suomiteemaisia tuliaisia vanhemmilleen. Mukaan tarttui myös pieni ”soittorasia”, joka soittaa Suomen kansallislaulua. Siis mitä ne on nimeltään, joissa on sellainen metallinen rulla täynnä nystyröitä, jotka osuu kieliin ja luo melodian? Ne joko vedetään tai sitten pyöritetään itse sellaisesta kangesta, jolloin metallinen rulla pyörii ja nystyrät osuu niihin kieliin. Joo tosi hyvä kuvailu taas… derp.

asd

Senaatintorin aukiolla jotain säädettiin.

asd

Supernähtävyys: Helsingin rautatieasema!

asd

Mun ajotaidot Helsingissä aiheutti pelkääjänpaikalla istuvalle kauhua. Jongzea niin kovasti pelotti matkalla kun minä kaatosateessa ohittelin rekkoja motarilla. Hyvä oli lähteä lähes kolmen vuoden ajamattomuuden jälkeen rattiin aika tuntemattomaan isoon kaupunkiin ajelemaan. Selvittiin kuitenkin ja vakuutin ajotaidoillani myöhemmin tutussa ympäristössä Jyväskylässä.

asd

Tornissa Jongze ihmettelee näköaloja.

asd

Uudenvuodenaattona käytiin Haraldissa syömässä. Minä olin tosin kipeänä ja kuumeessa, joten ruoka ei maistunut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut.

asd

Jaksoin taudistani huolimatta laittautua juhlakuntoon. Olalla roikkuu Jongzen minulle joululahjaksi antama Mikael Korsin laukku. Vielä kun osaisin käyttää tuota laukkua kasuaalimmin. Tuntuu vähän että olen itse liian rupuinen noin hienolle ja tyyriille laukulle.

Lopuksi vielä muutamat hauskat youtubeklipit Infinite challengesta ja Running manista:

Meillä oli tosiaan Jongzen kanssa tapana katsoa aina Running mania (런닝맨) ja Infinite challengea (무한도전) telkkarista lauantai- ja sunnuntai-iltaisin asuessani Daehungissa. Tämä kyseinen Infinite challengen jakso jäi hyvin mieleen, sillä muistan meidän molempien räkättäneen tälle ihan kunnolla.

)

)

Pesukarhu

Olen kaupallisen IT-alan maisteri ja teen töitä Koreassa projektimanagerina ja Scrum Masterina paikallisessa ohjelmistokehitysprojektissa. Olen ollut Korean kanssa tekemisissä vuodesta 2011 aina tähän päivään asti ja blogaan kokemuksistani nuorena ulkosuomalaisena korealaisilla työmarkkinoilla sekä nuorena naisena perinteisesti miesvaltaisella IT- ja pelialalla. Blogissa esitetyt ajatukset ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni (sekä tyylilleen uskollisesti usein sarkastisia tai itseironisia) eivätkä edusta minkään yrityksen tai organisaation linjaa! Pesukarhut ovat lähellä sydäntäni.

2 Comments

Vastaa